Voetganger (67) overleden bij aanrijding door automobilist (23) in Sint-Martens-Latem: gsm chauffeur wordt uitgelezen

Sint-Martens-Latem -

Op de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem is dinsdagochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 67-jarige man werd aangereden door een personenwagen toen hij het zebrapad overstak. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Laura Moens en Sander Luyten

Het ongeluk gebeurde iets na 8 uur op het kruispunt van de Kortrijksesteenweg en Twee Dreven. Een vrouw uit de buurt zag het allemaal gebeuren: “Ik was op weg naar mijn werk toen ik het slachtoffer in de lucht zag gekatapulteerd worden”, vertelt de buurtbewoonster. “Ik heb onmiddellijk mijn gsm genomen en naar de hulpdiensten gebeld.”

De vrouw sprak ook andere omstaanders aan om te helpen. “Twee dappere mannen begonnen meteen met de reanimatie van het slachtoffer terwijl de hulpdiensten hen telefonisch begeleidden”, gaat de buurtbewoonster verder. “Maar er kon jammer genoeg geen hulp meer baten.”

Het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het rijbewijs van de 23-jarige automobilist werd onmiddellijk ingetrokken en zijn gsm wordt uitgelezen. De jonge chauffeur had niet gedronken en testte ook negatief op druggebruik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen