Stad Antwerpen

Antwerpen krijgt 2 pleinen om snel elektrische wagens op te laden

In Antwerpen komen 2 pleinen waar je snel je elektrische wagen kan opladen. De 2 snellaadpleinen komen langs de Singel. Ten vroegste dit najaar zullen ze operationeel zijn. De stad onderzoekt nog bijkomende locaties langs de grote verbindingswegen.

Antwerpen krijgt 2 snellaadpleinen, waar je binnen de 20 à 30 minuten je elektrische wagen kan opladen. Ze komen allebei langs de Singel: op de parking aan het einde van de Plantin en Moretuslei en op de parking aan de Uitbreidingssstraat 180.

Elk plein zal voorzien zijn van 8 oplaadplekken (4 palen met elk 2 oplaadpunten). Er wordt ook een hoogspanningscabine geïnstalleerd zodat er zeker voldoende stroom is. De cabine wordt stijlvol afgewerkt met hout en er zal ook plaats zijn om je fiets te stallen. Om de herkenbaarheid van de snellaadpleinen te vergroten, wordt er ook een totem geplaatst. Ten vroegste dit najaar worden ze gebouwd.

Binnen de 20 à 30 minuten kan je je auto er opladen, even snel als bij een klassiek tankstation

Koen Kennis (N-VA), schepen voor Mobiliteit in Antwerpen

De stad Antwerpen is nog op zoek naar bijkomende locaties voor snellaadpleinen langs de grote verbindingswegen. "Het is belangrijk dat we de juiste laadinfrastructuur op de juiste plaats inplannen. Publieke ruimte is een schaars goed, en daar springen we zorgvuldig mee om", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Snellaadpunten worden door de stad strategisch ingepland en kunnen niet door de burgers aangevraagd worden, in tegenstelling tot de gewone laadpalen.

In Antwerpen zijn er momenteel 870 gewone laadpunten, waarvan 442 op het openbaar domein, 298 in (buurt)parkings en 130 in de nieuwe park-and-ridegebouwen. Daarnaast zijn er 20 snellaadpunten op het openbaar domein. Gebruikers vinden het overzicht van alle laadpalen op de website van Slim naar Antwerpen.

Meest gelezen