Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © AFP

Vergunning van crèche Olio in Balegem opgeheven na ijzingwekkende beelden: “Dit gedrag is volstrekt ontoelaatbaar”

Kinderopvang Olio uit Balegem (Oosterzele) is zijn vergunning kwijt nadat maandagavond verontrustende beelden naar buiten werden gebracht in de media. Dat meldt het agentschap Opgroeien, dat de crèche vorig week al voor drie maanden schorste. Op de beelden is te zien hoe een medewerker de kinderen hardhandig aanpakt. “De beelden zijn choquerend”, reageert het agentschap. “Dit gedrag is volstrekt ontoelaatbaar.”

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. “Peter Goossens was mijn stagiair in Hof van Cleve”: Jan Nijs (61) sluit Plein 25 én stopt als chef-kok
    PREMIUM

    “Peter Goossens was mijn stagiair in Hof van Cleve”: Jan Nijs (61) sluit Plein 25 én stopt als chef-kok

    “Veel klanten staan hier met tranen in de ogen... En ze denken dat ik in een zwart gat zal vallen.” Chef Jan Nijs (61) zal op 30 april zijn laatste service draaien in restaurant Plein 25 in het Oost-Vlaamse Elsegem. Samen met zijn vrouw Martine De Lombaerde wist hij 14 jaar lang de gasten te verwennen. Zijn carrière startte in 1978, in de keuken van Hof van Cleve. Sindsdien stopte hij nooit met hard werken en nam hij vooral geen blad voor de mond als het gaat over de culinaire ambacht. “Televisieprogramma’s als Masterchef, daar word ik echt nerveus van.” Maar staan er ook al opvolgers klaar?
    Wortegem-Petegem