De VS en Europese landen bekritiseerden de Israëlische plannen om duizenden nieuwe huizen te bouwen voor Joodse kolonisten op de bezette Westelijke Jordaanoever.
Volledig scherm
De VS en Europese landen bekritiseerden de Israëlische plannen om duizenden nieuwe huizen te bouwen voor Joodse kolonisten op de bezette Westelijke Jordaanoever. © AP

VS en bondgenoten sterk gekant tegen uitbreiding Israëlische nederzettingen

De Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië verzetten zich sterk tegen het besluit van Israël om negen nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever te legaliseren en nieuwe woningen te plannen in bestaande nederzettingen. “Daardoor zullen de spanningen tussen Israëli’s en Palestijnen alleen maar toenemen”, zo klinkt het in een gemeenschappelijke verklaring.

4 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Is er nu ergens op deze planeet een plek waar de VS zich niet moeit? Oh ja, de landen waar ze niets kunnen verdienen en beeigenen.
  • Sharon Debeul

    1 jaar geleden
    Ze zijn sterk gekant en draaien hun hoofd vervolgens opzij.
  • pierre samaey

    1 jaar geleden
    Sedert 1967 kan Israël Palestijnse grond gebied in beslag nemen op een onwettelijkere manier dan wat Rusland nu doet met Oekraïne. 2,8 miljoen Israëlis bezetten Palestijns grondgebied met toestemming van de VS en Europa en de rest van de wereld. Nu opeens gaan diezelfde landen een beetje protesteren, wetende dat de dictatuur van Israël zich daar geen bal van aantrekt. Een mooi voorbeeld van Hypocrisie.
  • Hans De Tant

    1 jaar geleden
    Uiteraard moeten ze hier tegen zijn. Anders geven ze Poetin de nodige rechtvaardiging voor de "geannexeerde" gebieden.