© Jan Van der Perre

16-jarige jongen ontvoerd omdat oudere broer schulden had: vijf verdachten gearresteerd

Hoboken -

Een 16-jarige jongen is begin januari het slachtoffer geworden van een ontvoering aan de schoolpoort in Hoboken. De jongen kreeg stampen en klappen omdat zijn oudere broer openstaande schulden had. De politie heeft vijf verdachten, onder wie drie minderjarigen, gearresteerd.

jtp

De feiten dateren van begin januari. “Een minderjarige jongen, toen 16 jaar oud, werd het slachtoffer van een ontvoering aan de schoolpoort in Hoboken. De aanleiding zouden de schulden zijn van zijn oudere broer bij de ontvoerders”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

“Het slachtoffer moest verschillende spullen afgeven en zijn broer overtuigen om naar de ontvoerders te komen. Toen die daar niet op inging, werd het jonge slachtoffer nog geslagen en gestampt”, aldus Migom. De verdachten zouden eerder ook al de elektrische step en de smartphone van de oudere broer gestolen hebben. “Ze schuwden daarbij het geweld niet.”

De lokale recherche voerde vorige week vijf simultane huiszoekingen uit, vier in Hoboken, Wilrijk en op het Kiel en een in Hemiksem. Daarbij werden vijf personen, waaronder drie minderjarigen van 17 jaar oud, gearresteerd.

Twee meerderjarige verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Twee minderjarigen verschenen voor de jeugdrechter, die hen gepaste maatregelen oplegde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen