Google streetview

13-jarige jongen uit Lennik die opgepakt werd na dreigtelefoon naar Dilbeekse school, vrijgelaten na verhoor

De dertienjarige jongen die opgepakt was voor een dreigtelefoontje naar een basisschool in de Dilbeekse deelgemeente Groot-Bijgaarden, is na zijn verhoor door de politie vrijgelaten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De betrokken basisschool, de Broederschool, werd volledig ontruimd na de dreigtelefoon. 

De jongen van 13 jaar uit Lennik die maandag is opgepakt nadat hij een dreigtelefoontje pleegde naar een basisschool in Groot-Bijgaarden, is vrijgelaten na verhoor. Door het telefoontje werd de volledige school ontruimd. Alle 255 leerlingen werden naar huis gestuurd en moesten voor een dag afstandsonderwijs volgen. 

Het parket van Halle-Vilvoorde opende intussen een onderzoek en liet een telefonieonderzoek uitvoeren om de identiteit van de oproeper te achterhalen. Daaruit bleek dat een dertienjarige jongen uit Lennik verantwoordelijk was voor de dreigtelefoon. Hij werd opgepakt en door de politie verhoord. Na dat verhoor mocht hij beschikken, aldus het parket. "Het onderzoek loopt wel nog verder."

Meest gelezen