J. K. Rowling
Volledig scherm
J. K. Rowling © AFP

J.K. Rowling: “Mijn uitspraken over transgenders zijn erg verkeerd begrepen”

CelebritiesHarry Potter-schrijfster J.K. Rowling zegt in een nieuwe podcast dat ze heel erg verkeerd is begrepen wat betreft haar uitspraken over transgenders die ze eerder deed. Dit wordt prijsgegeven in een trailer voor ‘The Witch Trials of J.K. Rowling’, die vanaf 21 februari te beluisteren is.

8 reacties

  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Als we elke getalenteerde schrijver die in de huidige 'realiteit' controverse oproept dan mag je ook H.P. Lovecraft en Tolkien schrappen. Zij waren nochtans ook grondleggers van (nieuwe) genres ... Waarom zou alles een kanttekening moeten krijgen (ook Roald Dahl, waar zijn we toch mee bezig ...) of gecensureerd moeten worden. Mensen denken nu eenmaal / worden opgevoed binnen een bepaalde tijdsgeest. Dat is ook de grote drijfveer in verandering, TIJD. De heksenjacht tegen JK Rowling is erover.
  • Benny Verbeeck

    1 jaar geleden
    Misschien moet iedereen eens rustig nadenken. Als ouders een kindje krijgen kun je niet boos zijn wanneer de dokter je verteld dat je een zoon/dochter hebt. Ze kunnen je moeilijk zeggen dat je iets hebt gekregen. Ik betrap mezelf ook op foutjes tegen het woke-verhaal en ik vermoed dat JK Rowling ook haar weg zoekt in deze nieuwe realiteit. Heeft ze zich bewust en resoluut tegen de LGTBQ+ gemeenschap gekeerd? Denk het niet. Heeft de wokebeweging haar bewust aan de schandpaal genageld? Jazeker.
  • Ivanka van der Reest

    1 jaar geleden
    Als ze vindt dat ze verkeerd is begrepen moet ze beter uitleggen hoe haar woorden dan geïnterpreteerd moeten worden en excuses aanbieden. En dat had ze een paar jaar geleden al moeten doen. En Corry Vermeer mannelijke transgenders worden met een baarmoeder geboren en bij de geboorte wordt de ouders verteld dat ze een meisje hebben. Maar ze identificeren zich als MAN en bij de operaties worden borsten en baarmoeder weggehaald, tot die tijd menstrueren ze net als iedereen met XX chromosoom.
  • Koen Verhoeven

    1 jaar geleden
    ze heeft gelijk!
  • Corry Vermeer

    1 jaar geleden
    Nou en? Mag ze geen eigen mening hebben? Vrouwen menstrueren. Mannelijke transgenders ook,? Hoe dan? Sinds wanneer krijgen die ook een baarmoeder bij hun geslachtsverandering?