UPC KU Leuven

Grote zoekactie nadat verwarde man wegloopt uit Psychiatrisch Centrum in Kortenberg: "Man meldde dat hij niet meer wist waar hij was" 

Een opvallende en grote zoekactie in Kortenberg, want daar heeft de politie met man en macht gezocht naar een psychiatrische patiënt. Die was weggelopen uit het Universitair Psychiatrisch Centrum op de Leuvensesteenweg. De helikopter, de Cel Vermiste Personen, een speurhond en ploegen van andere politiezones werden ingezet. 

Gisterenavond rond kwart over vijf kwam er een oproep binnen bij de politie. De man aan de lijn klonk erg verward, zegt korpschef Walter Endels van de politiezone Herko: “Hij zei dat hij in een bosrijke omgeving zat in de buurt van een voetbalveld en niet goed meer wist waar hij was. Het was vrij snel duidelijk dat het ging om een patiënt van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Kortenberg.”

Omdat de politie het gsm-contact met de man verloren had, werd meteen een grote zoekactie opgezet. “Daarbij werd ook de helikopter ingezet, de Cel Vermiste Personen en ook ploegen van naburige politiezones. De omgeving rond voetbalvelden en sportinfrastructuren werd doorzocht maar we konden de man niet vinden. Toen het donkerder werd, hebben we in overleg met het parket en de Cel Vermiste Personen beslist om een speurhond in te zetten, maar de zoektocht bleef negatief.” 

Hulp van burgers

“We hebben ook een oproep gedaan in ons BIN (Buurt Informatie Netwerk) om mee met ons uit te kijken naar die man. We hebben ook voorbijgangers en sporters die we vonden op de sportvelden gevraagd om mee uit te kijken. Ook buiten de politie hebben dus veel mensen mee uitgekeken naar die man”, aldus Walter Endels. 

Ook het Psychiatrisch Centrum en het terrein errond werden doorzocht, maar ook daar werd de man niet gevonden. “Rond 23 uur heeft de man zichzelf gemeld in het Universitaire Centrum en is hij naar het Gasthuisberg gebracht om te kijken of alles in orde was met hem. Intussen is hij gezond en wel terug in Kortenberg. Waar de man al die tijd was, is voorlopig niet duidelijk. De man zegt zelf dat hij in slaap gevallen was in een bosrijke omgeving”, besluit Endels. 

Meest gelezen