© tdk

Antwerpenaar opgepakt nadat hij dreigmail stuurt naar Telenet: “Hij dreigde met een gewapende aanslag tegen het bedrijf”

Mechelen -

De politie heeft woensdagvoormiddag een man opgepakt die in de loop van de ochtend een mailtje had gestuurd naar Telenet. In dat mailtje dreigde hij met een aanslag tegen het telecombedrijf. De politie kwam de identiteit van de verdachte snel te weten en arresteerde hem in Antwerpen. Waarom de man het dreigmailtje had gestuurd, is voorlopig niet duidelijk.

tdk

Het mailtje kwam kort voor 9u toe bij Telenet zelf. In het bericht was er sprake van een gewapende aanslag tegen de hoofdzetel van het telecombedrijf, op de Liersesteenweg in Mechelen. “Het bedrijf heeft onmiddellijk de politie gealarmeerd en uiteraard zijn wij onmiddellijk met een grondig onderzoek gestart om de verzender van het bericht trachten te identificeren”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Rivierenland. “Heel snel kwam een man uit Antwerpen in het vizier als verdachte. Hij is in de loop van de ochtend door de collega’s van de politiezone Antwerpen opgepakt en zal uiteraard grondig verhoord worden over de feiten en het waarom van de dreigmail.”

De man werd gearresteerd door het Snelle Respons Team van de PZ Antwerpen.

© Theo Derkinderen

Naast verschillende interventieploegen van de politie kwamen er ook een hondengeleider en leden van de recherche ter plaatse. Het gebouw van Telenet werd uiteindelijk niet ontruimd. “Dat is een beslissing die genomen is na een grondige analyse van het verstuurde bericht en de inschatting van de politiemensen ter plaatse. Bovendien kon er heel snel een verdachte worden opgepakt”, zegt de politiewoordvoerder nog.

Dienstverlening

Bij Telenet wilden ze woensdag niet ingaan op de gebeurtenissen. “De communicatie over het incident laten we over aan de politie. Daarover gaan wijzelf geen verklaringen afleggen”, laat woordvoerster Isabelle Geeraerts weten. “Ik kan wel bevestigen dat onze mensen gewoon konden blijven verder werken en dat onze dienstverlening niet verstoord is geweest.”

© Theo Derkinderen

De meerderjarige Antwerpenaar kon uiteindelijk amper anderhalf uur na het versturen van zijn mailtje al worden gearresteerd en overgedragen aan de politiezone Rivierenland. Na zijn verhoor werd hij ter beschikking gesteld van het parket. Of de man ook bij de onderzoeksrechter zal worden voorgeleid was woensdagnamiddag nog niet geweten. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen