Bakt een goedkope pan even goed als een dure? En hoe kies je een die lang meegaat? Chef tipt: “Goed gebruik even belangrijk dan goed onderhoud”
Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar even goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van restaurant De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij je pankeuze. Daarnaast beoordelen we vijf pannen op vlak van antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Rare geur in je herbruikbare waterfles? Dat ligt misschien aan hoe (vaak) je die schoonmaakt
-
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
Je hoort en leest het de laatste jaren wel vaker: kijkers die hun televisieabonnement opzeggen en alleen nog via het internet naar tv kijken. Zo bespaar je geld, dat is een feit. Maar er zijn ook goede redenen om je decoder tóch te houden. Independer.be somt ze op. -
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
-
PREMIUM
“Na 6 maanden diëten was ik al 20 kilo kwijt, maar daar bleef het niet bij”: Martine en Sander vertellen waarom zij nooit meer op dieet gaan
-
PREMIUM
Hoe maak je je eigen zuurdesembrood en waarom blijft het zo populair? Bakker Wim Goossens legt uit: “Het is beter verteerbaar”
Sterrenchefs zweren bij zuurdesembrood, steeds meer kleine bakkers beginnen ermee en veel mensen willen het zélf kunnen maken. “Daar heb je eerst een goede ‘starter’ voor nodig”, legt bakker Wim Goossens uit. Waarop moet je letten tijdens het bakproces? Moet zo’n brood zuur smaken? En is het gezonder dan gewoon brood? Goossens geeft samen met Annick Van Overstraeten van Le Pain Quotidien zes baktips en alle antwoorden. -
PREMIUM
Voor minder dan 11 euro eet je hier de lekkerste dame blanche: Luc Bellings geeft een 0/10, maar ook een 10/10
De dame blanche is een klassieker in Vlaamse brasserieën. Maar waar eet je de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt zoals elke maand naar Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Tongeren, dit keer op zoek naar smeuïg vanille-ijs, slagroom die níét uit een spuitbus komt en verse chocoladesaus: “Ik kan niet geloven dat ze maar zes euro vragen voor een dame blanche van deze kwaliteit.” -
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
-
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?
-
PREMIUM
Zijn voorverpakte groentepannenkoeken gezonder dan gewone pannenkoeken?
Na ‘groentewraps’ en pizzabodems met extra groenten in, vind je sinds kort ook pannenkoeken met extra groenten in de winkelrekken. Op de verpakking staat dat ze dankzij die toegevoegde groenten een gezondere optie zijn. Maar klopt dat ook? En zijn ze gezonder dan ‘gewone’ of bananenpannenkoeken? Onze HLN-diëtiste Sanne Mouha neemt de verpakkingen en ingrediënten onder de loep. -
Kan je de houdbaarheid van vlees verlengen door het al te bakken en in de koelkast te bewaren?
In de supermarkt kan je vaak vleesverpakkingen kopen met korting omdat ze die dag zelf vervallen. En iedereen verliest weleens vlees in de koelkast uit het oog. Kan het helpen om dat vlees dan eerst op te bakken of om het in te vriezen om de houdbaarheidsdatum te verlengen of niet? Levensmiddelenchemicus Bruno De Meulenaert legt uit. -
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties