© ATV

Afrit ‘Merksem’ aan Groenendaallaan dicht tot in 2030

Antwerpen -

Oosterweelbouwheer Lantis heeft afrit 1 ‘Merksem’ van de Antwerpse Ring, voor het verkeer afkomstig uit het noorden en Nederland, zondagochtend afgesloten. Het verkeer moet tot het einde van de werken aan de Oosterweelverbinding in 2030 via het complex Ekeren aan de A12 en de Noorderlaan rijden.

Bron: Belga

Het afsluiten van deze afrit, die uitkomt op de Groenendaallaan, luidt een nieuwe fase van de werkzaamheden in. De nutsleidingen onder deze verkeersas moeten dieper in de grond komen te liggen.

De afrit in Merksem wordt dus een deel van de werf. Eerst voor het verleggen van nutsleidingen en nadien voor het verdiepen en overkappen van de snelweg. De opritten richting Nederland werden eerder al afgesloten. De op- en afrit van en naar het zuiden (Gent, Brussel, Luik, Eindhoven,…) blijven tijdens de werken wel beschikbaar.

Het verkeer dat normaal gezien gebruikmaakt van de afrit Merksem, kan voortaan best omrijden via het complex van Ekeren op de A12, een stuk noordelijker dus. De volgende afrit van de R1 is immers pas in Borgerhout. Langs de Noorderlaan kan je vanuit Ekeren vervolgens richting Merksem, de wijk Luchtbal of het noorden van het Antwerpse stadscentrum rijden. Lantis wijst er echter op dat er heel wat alternatieven zijn voor die route, zoals je wagen achterlaten op de Park & Ride Luchtbal of Merksem om daar over te stappen op het openbaar vervoer of deelmobiliteit.

pvdp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV