Kolonel Roger Housen analyseert het nakende Russische offensief.
Volledig scherm
PREMIUM
Kolonel Roger Housen analyseert het nakende Russische offensief. © AP/Casaer

“Het momentum is nu voor de Russen”: oud-kolonel Housen legt uit wat een luchtoffensief zou betekenen voor Oekraïne

Rusland zet een grote luchtvloot klaar aan de grens en lijkt zich zo klaar te maken voor een luchtoffensief. Wat staat Oekraïne te wachten? Oud-kolonel Roger Housen legt haarfijn uit hoe de verhoudingen op dit moment liggen: “De Russen hebben geleerd uit hun fouten.”

83 reacties

  • Peter Coolen

    1 jaar geleden
    Alleen onderhandelen gaat de oorlog stoppen,en wie gelooft dat de russen zelfs de krim gaan teruggeven die gelooft nog in sprookjes.dan had men eerder moeten ingrijpen en niet 10j na datum.dus dat kan nog jaren duren!
  • Antoine De Meirsman

    1 jaar geleden
    Amerika kan veel. Dat ze de westerse zienswijze eens verkondigen op de russische radio en TV-kanalen. Ieder zijn waarheid. Zodat de russen ook de westerse visie eens horen en zien. Ook het internet biedt deze mogelijkheden. oorlog is niet enkel met bommen, ook via de media. Maar ja, dit is allicht al klandestien bezig.
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Ik denk dat er nog vele honderden vliegtuigen zullen uit de lucht gehaald worden als Rusland zijn vliegtuigen gaat inzetten . Voordat ze ze in het Oekraïns luchtruim verschijnen worden ze al neergehaald door de patriotsraketten , want die staan al op zeer scherp .
  • mike Vandevelde

    1 jaar geleden
    Ik vrees dat het Russische offensief eerstdaags volledig zal beginnen en de beloofde wapens te laat komen voor Ukraine. Hopelijk ben ik fout!
  • Johan Meysen

    1 jaar geleden
    Bombardeer deze verzamelplaats van de vliegtuigen, brandstof en raketten net over de grens. In de kiem smoren, de meest efficiënte actie, en spaart veel extra ellende.