AP
Volledig scherm
© AP

Russisch leger lijdt grote verliezen en China verhoogt uitgaven defensie “in ongezien mate” volgens nieuw rapport

Op militair vlak heeft Rusland grote verliezen geleden in Oekraïne. Het zag een flink deel van zijn modernste uitrusting teloorgaan, terwijl Oekraïne met de hulp van het Westen volop moderniseert. China verhoogt dan weer de defensie-uitgaven “in ongeziene mate”. Dat blijkt uit de jaarlijkse balans van het onderzoeksinstituut IISS, dat gespecialiseerd is in defensie.

7 reacties

  • maarten vissers

    1 jaar geleden
    Allez de grote kinderen gaan stratego spelen maar dan in het echt.
  • Kato De Cock

    1 jaar geleden
    Het Westen moet ervoor zorgen dat ze strategisch onafhankelijk zijn van landen die niet positief staan tegenover ons. Zorg dat voedsel, energie, industrie, technologie, defensie in grote mate in huis ontwikkeld en geproduceerd wordt. Dan heb je minder schade als het even nodig is om even op jezelf te rekenen.
  • Frans Peeters

    1 jaar geleden
    WO III is al begonnen Rusland kan rekenen op financiële steun van China. Amerika kan zich niet terugtrekken uit het conflict omdat het land geen exitstrategie heeft en de belangen te groot zijn
  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    Even waren wij van mening dat er nooit meer oorlog in Europa zou komen. En even dachten wij dat de tijd van de dictators op zijn einde liep. In 1990 werd Rusland democratisch, gooide China zijn grenzen open en werd er massaal handel mee gedreven. Met de gedachte van - met wie men handel drijft voert men geen oorlog. Maar het millennium is nog maar pril en de eeuw van de dictators is weer aangebroken. Poetin, Xi Jinping, Orban, Kim Jong-un en Loekasjenko.En ze zijn gevaarlijker dan ooit.
  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    hopelijk, krijgen ze nog eens een goede opdonder van de Oekraïners. En denken ze nu na. En anders wordt het nog erger voor de russen.