© BELGA

Coach Tom Van Imschoot verlaat Lierse aan het einde van het seizoen

De wegen van Lierse en coach Tom Van Imschoot scheiden na de Promotion Play-offs. Dat heeft de huidige sportieve baas van de Pallieters vandaag aan de club laten weten. Het contract van Tom Van Imschoot loopt eind dit seizoen af. “Mijn houdbaarheidsdatum als hoofdcoach bij deze club komt stilaan in zicht”, motiveert hij zijn beslissing.

Kurt Guldentops

De 41-jarige hoofdtrainer is aan zijn derde seizoen bezig op het Lisp. Daarmee is hij de langst dienende coach in de Challenger Pro League. Van Imschoot moest drie jaar terug plots met Lierse in 1B aan de slag, nadat de club uit het amateurvoetbal werd opgevist. Sportief werd het een vergiftigd geschenk met een kern die op maat van de hoogste amateurklasse was gevormd. De coach kreeg nadien een hand in het sportieve beleid en een jaar later hield hij Lierse zonder al te veel problemen in de Challenger Pro League. Dit seizoen was de ambitie om de Promotion Play-offs te halen. Een doelstelling die vorig weekend in Lommel werd gerealiseerd. Van Imschoot had al langer gezegd pas na de reguliere competitie een beslissing te nemen omtrent zijn toekomst. Die knoop hakte hij vandaag door. Hij liet de directie weten volgend seizoen geen hoofdcoach meer te zijn van Lierse.

“Uit respect voor de geel-zwarte familie wenste ik die knoop nu al door te hakken”, aldus Van Imschoot. “Op die manier heeft Lierse voldoende tijd om te bouwen aan volgend seizoen. Ik lig er op gebrand om in schoonheid te eindigen en van de play-offs nog een succesverhaal te maken. De sportieve opmars van Lierse is het werk van velen geweest. Ik wil iedereen bedanken met wie ik nauw heb samengewerkt. Maar ik denk dat mijn houdbaarheidsdatum stilaan in zicht komt. Dan moet je vertrekken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer