Minder Activision en meer Apple: de opvallendste beleggingsbeslissingen van Warren Buffett

Uit aangiften bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat Berkshire Hathaway in het vierde kwartaal zijn positie in de gamegigant Activision heeft verkleind. Er is heel wat onzekerheid over de overname door Microsoft.

Waarom is dit belangrijk?

Warren Buffett, ook wel het Orakel van Omaha genoemd, is één van de meest succesvolle beleggers wereldwijd. Veel mensen volgen dan ook de beleggingsstrategie van zijn conglomeraat Berkshire Hathaway op de voet op.

In het nieuws: Onzekerheid over de overnamedeal tussen Microsoft en Activision deed Buffet in het vierde kwartaal van 2022 op de verkoopknop drukken.

  • De aangiften bij de SEC tonen aan dat Buffett 7,4 miljoen aandelen van Activision van de hand heeft gedaan. Daardoor verkleinde hij zijn positie met zo'n 435 miljoen dollar, oftewel 12 procent, tot 4 miljard dollar.
  • Verschillende regulatoren hebben al aangegeven dat ze koele minnaars zijn van de overnameplannen. Zo zei de Britse mededi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer