De stad Erzin. Er sneuvelden alleen de minaretten van de moskee en enkele flatgebouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De stad Erzin. Er sneuvelden alleen de minaretten van de moskee en enkele flatgebouwen. © Screenshot BBC Turkey

Het mirakel van Erzin: dit Turkse stadje bleef als enige overeind na verwoestende aardbeving

Eén stadje midden in de verwoesting is overeind gebleven na de aardbeving in Turkije. In Erzin, waar zo’n 40.000 mensen wonen, viel geen enkele dode en het stadje ziet er eigenlijk niet anders uit dan vóór de aardbeving. Puur geluk zeggen sommigen, maar volgens de burgemeester is er meer aan de hand.

12 reacties

  • Pieter Janssens

    1 jaar geleden
    Ik wil onze gebouwen niet zien na een aardbeving, die nieuwbouw op Antwerpen "Nieuw Zuid" zijn ook niet 100%. Laat staan de wijk op Linker Oever die ze aan snel tempo bouwen. Zelfs onze hulpdiensten zijn niet klaar voor grote rampen, heb maar eens een waterramp.
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Erdogan had alles goedgekeurd , maar nu trekt hij zich terug en hoor je hem niet . Hopelijk een westers gezinde aan het hoofd van Turkije bij de volgende verkiezingen .
  • Sara Peeters

    1 jaar geleden
    De corrupte aannemers hebben geprobeerd te vluchten maar zijn snel opgepakt op de luchthaven. Gelukkig maar.
  • Bart Huysmans

    1 jaar geleden
    En ondertussen, goedbedoeld maar naief, hier geld verzamelen voor de wederopbouw. Hiermee kan Erdogan en zijn bouwpromotoren nog eens uitgebreid zijn zakken vullen. Die is nochtans zelf rijk genoeg om zijn bevolking te steunen.
  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    Corruptie troef ! Het zit overal maar door gebouwen te saboteren is het allerlaagste en dat Ten koste van duizenden doden .hopelijk maakt Erdogan geen onderscheid tussen zijn corrupte vriendjes en de andere corrupte bouwondernemers ?