Het betoverend desolate landschap van 'Season'.
Volledig scherm
Het betoverend desolate landschap van 'Season'. © Scavengers

‘Season: A Letter to the Future’: zo sterk is de eenzame fietser

GamereviewWat een krachtige interactieve mijmering is ‘Season: A Letter to the Future’, een videogame waarin fietsen, fotograferen, geluiden opnemen en scrapbooken je enige objectieven zijn. Maar met dat minimum aan interactie brengt de game een maximum aan beklijving op je scherm.

  1. Retrogame ‘Slave Zero X’ ziet er cool uit én klinkt fantastisch, maar mist inspiratie
    gamereview

    Retrogame ‘Slave Zero X’ ziet er cool uit én klinkt fantas­tisch, maar mist inspiratie

    Er zijn sequels die al jaren in de pijplijn zitten of misschien nog jaren op zich gaan laten wachten, maar waarnaar menig gamer reikhalzend uitkijkt. ‘Grand Theft Auto VI’, ‘Metroid Prime 4’, ‘Elder Scrolls VI’, om er maar een paar te noemen. Er zijn ook vervolgen waarop het tegen wil en dank hopen is. ‘Half-Life 3’ of ‘Beyond Good & Evil 2’ bijvoorbeeld. En dan zijn er games die plots schijnbaar uit het niets verschijnen en waarvan je al een verdomd goede kennis van in de vergetelheid belande titels moet hebben om te weten dat het gaat om een nieuw deel in een reeks.
  2. 'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden
    gamereview

    'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden

    Als je ‘Stellar Blade’ opstart en in de instellingen duikt, vind je daar een optie om de paardenstaart van hoofdpersonage EVE kort of lang te maken. Dat heeft buiten het cosmetische effect geen enkele impact op het spel zelf, maar blijkbaar vonden de makers het belangrijk om je die keuze te geven. Bizar dan dat die paardenstaart in kwestie er tijdens het spelen uitziet als stukken droge spaghetti die met elastiekjes aan elkaar zijn geplakt. Lange of korte stukken droge spaghetti, naar eigen voorkeur. En dat is jammer genoeg een voorteken voor het hele spel dat voor elk leuk idee ook meteen een minpunt presenteert.