Alphonso Davies (links) en Lionel Messi (rechts) ruilen shirts.© Twitter FCBinfinite

De aanhouder wint: na 3 jaar wachten heeft Bayern-ster Davies het shirt van idool Messi te pakken

Bayern München-speler Alphonso Davies kon gisteren na de CL-overwinning tegen Paris Saint-Germain al op beide oren slapen, maar kan nu ook vredig sterven. Davies wist eindelijk het shirt van voetbalidool Messi te bemachtigen, iets wat hem drie jaar geleden niet lukte. En dat op Valentijn…

Sofie Terryn

Drie jaar geleden stond Bayern München-speler Davies voor het eerst oog in oog met Messi in de kwartfinale van de Champions League. Bayern München, de latere winnaar van het tornooi, gaf Barcelona een draai om de oren met een 8-2 overwinning. Na afloop raapte Davies alle moed bijeen om op Messi af te stappen en truitjes te wisselen. Helaas verliet Davies toen met lege handen het veld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadien onthulde Davies dat Messi niet inging op zijn verzoek. “Ik denk dat hij een beetje van streek was. Het is oké, hopelijk de volgende keer beter.” Die volgende keer zou maar liefst drie jaar op zich laten wachten, maar dinsdagavond zag Davies een nieuwe kans. Hoewel Messi ook deze keer opnieuw de verliezer van de avond was, stond hij dit keer wel zijn shirt af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 22-jarige Canadees was al van kinds af een grote fan van Messi. “Het is ongelofelijk dat ik in de Champions League kan spelen tegen een van mijn favoriete spelers ter wereld”, vertelde Davies destijds aan de UEFA. “Mijn ouders belden me allebei op toen ik had laten weten dat ik tegen Messi zou spelen. Mijn vader kon het niet geloven, want hij wist hoe erg ik tegen Messi opkeek.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer