Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) in de Kamer, archiefbeeld.
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) in de Kamer, archiefbeeld. © BELGA

PS-minister Lalieux: “Nieuw pensioenvoorstel verzekert budgettaire haalbaarheid”

Het nieuwe voorstel voor de pensioenhervorming dat vrijdag zal besproken worden binnen het kernkabinet van de federale regering garandeert de budgettaire houdbaarheid die de Europese Commissie vraagt. Dat heeft minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) woensdag gezegd tijdens een debat in de Kamercommissie Sociale Zaken.

36 reacties

  • Marcel Van Assche

    1 jaar geleden
    Pensioen hervormen, weer in het voordeel van de grootverdieners. Dr Cro heeft een pensioen van om en bij 6000€ en die krijgt er meer bovenop dan het minimum pensioen ( ok hij geeft het nu terug). Zij beslissen dat iemand die in zijn loopbaan veel heeft kunnen sparen dat op pensioen ook nog moet kunnen. Een Arbeider die 1500€ per maand verdiend moet heel zijn leven alles bij elkaar zoeken om rond te komen. Na 45 jaar hard werken krijgt hij nog steeds datzelfde. Staat er niet elke belg gelijk?
  • Stefanie van Dijk

    1 jaar geleden
    Blijven ze dan nu ook eens van mijn grensarbeiderspensioen af wat ik zelf bijeen gespaard heb?
  • phil smedts

    1 jaar geleden
    En terwijl de burger praktisch het kleinste pensioen krijg van de ons omringende landen, voorzien onze "volks"vertegenwoordigers zichzelf van en rijkelijk pensioen van duizenden euro's per maand.
  • Gino Sinnesael

    1 jaar geleden
    Alle traditionele partijen beloven de gepensioneerden al meer dan twintig jaar! dat ze de 'TIJDELIJKE' crisisbelasting op de pensioenen (de 'solidariteitsbijdrage') gaan afschaffen. Ondertussen zijn we vele crisissen later, en hebben jullie die aloude belofte nog steeds niet ingelost! Jullie zijn liever 'solidair' met anderen en nieuwkomers (op hotel) dan met jullie eigen gepensioneerden, die gans hun leven alle kassen hebben gespijsd! Jullie moesten schaamrood krijgen!
  • jan boden

    1 jaar geleden
    De PS die het heeft over budgettaire haalbaarheid, veel gekker moet het echt niet meer worden.