Ex-basketter Michael Jordan toont zijn groot hart met gulle schenking.© AFP

NBA-icoon Michael Jordan wordt zestig en schenkt 10 miljoen dollar aan Make-A-Wish: “Elk kind moet de magie van een vervulde wens ervaren”

Basketbalgrootheid Michael Jordan wordt vrijdag 60 jaar, en zijn verjaardagswens is om wensen van een heleboel kinderen te laten uitkomen. Make-A-Wish America kondigde woensdag aan dat Jordan 10 miljoen dollar aan de organisatie heeft geschonken, waarmee het de grootste individuele schenking is in de 43-jarige geschiedenis van de stichting.

Sofie Terryn
Bron: Reuters

Jordan steunt Make-A-Wish al sinds 1989 en heeft de titel Chief Wish Ambassador. Make-A-Wish America maakt de dromen van zieke kinderen waar en zegt op haar website dat donateurs “kinderen nieuwe kracht geven om tegen hun ziekte te vechten, families dichter bij elkaar brengen en hele gemeenschappen verenigen.” Make-A-Wish zei in een persbericht dat Jordan “honderden wensen heeft ingewilligd bij kinderen over de hele wereld en een van de meest gevraagde wensvervullers aller tijden is geworden”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Groot hart

Het goede doel ligt Jordan, die zelf vijf kinderen heeft, duidelijk nauw aan het hart. “De afgelopen 34 jaar is het een eer geweest om samen te werken met Make-A-Wish en zoveel kinderen een glimlach en geluk te brengen,” zei Jordan. “Hun kracht en veerkracht zien tijdens zo’n moeilijke periode in hun leven is echt een inspiratie. Ik kan geen mooier verjaardagscadeau bedenken dan dat anderen samen met mij Make-A-Wish steunen, zodat elk kind de magie van de vervulling van zijn wens kan ervaren.”

Leslie Motter, voorzitter en CEO van Make-A-Wish Amerika, was het daarmee eens. “Dat Michael zijn verjaardag gebruikt als een kans om geschiedenis te schrijven voor Make-A-Wish spreekt voor de kwaliteit van zijn karakter en zijn trouwe toewijding om het leven van kinderen met een kritieke ziekte beter te maken,” zei Motter. “We hopen dat het publiek geïnspireerd wordt om in zijn voetsporen te treden door te helpen wensen in vervulling te laten gaan.”

Michael Jordan kleurde de NBA.© AP

Jordan won zes NBA-kampioenschappen met de Chicago Bulls en is nu meerderheidsaandeelhouder van de Charlotte Hornets. Hij is ook mede-eigenaar van het NASCAR-team 23XI Racing. Hij scoorde 32.292 punten en staat vijfde op de scorelijst aller tijden van de NBA.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal