Radio2

Aanslag op frituur in Hoboken met bidon vol benzine

In Hoboken is er een aanslag gepleegd op een frituur aan de Kioskplaats. Een bidon met benzine werd tot ontploffing gebracht. Er ontstond een brand en de toegangsdeur raakte zwaar beschadigd. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse.

Rond 3 uur vannacht is er een aanslag gepleegd op een frituur aan de Kioskplaats in het Antwerpse district Hoboken. "Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het om een explosief te gaan. Vermoedelijk werd een bidon met benzine voor de frituur gezet en tot ontploffing gebracht", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket aan Radio2 in Antwerpen.

Door de ontploffing ontstond er brand in de frituur. De deur van de frituur raakte zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.

De politie stelde een perimeter in. Het labo en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse. Een maand geleden werd de Kioskplaats al eens opgeschrikt door een aanslag. Toen werd een andere woning beschoten.

"We hebben een onderzoeksrechter gevorderd om mogelijke verdachten en linken met het drugsmilieu te onderzoeken", zegt Aerts.

Radio2

Meest gelezen