HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. Zo organiseert men dus opvang: “We boeken een hotelletje en binnen 2 weken zien we wel weer”

“We boeken een hotelletje in Vlaanderen voor 2 weken en dan zien we wel weer. Toch voor de ‘lucky ones’. Anderen kregen een vuurtje en dekens van vriendelijke buren aan ‘t Klein Kasteeltje in Brussel. En nog anderen verdwenen als dieven in de nacht. Is dat hoe we met kwetsbare mensen omspringen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De chaotische afhandeling van de evacuatie uit de Paleizenstraat toont de desinteresse voor de problematiek bijzonder hard aan.”

65 reacties

  • Patrick Devogelaere

    1 jaar geleden
    100% mee eens, Federale regering, Vlaamse regering, Waalse regering, Brussels gewest en andere politieke vriendenpostjes organisaties hebben zero toegevoegde en kosten ons handenvol geld met stilstand en achteruitgang erbovenop.
  • Guy Moreels

    1 jaar geleden
    Het kan zijn dat er nu meer asielzoekers (lees “gelukzoekers”) zijn. In de stad, waar ik woon hebben er ook in het hotel gezeten en niet enkele dagen. Net achter mijn werk. Hele dag het licht aan, overlast, spelende Belgische kinderen, die weggejaagd werden op het speelplein. Er moet een stop komen aan die instroom. Vol is vol. België moet ophouden met het “Land van belofte” te zijn. Van Grieken had gelijk : veel Belgen in het sukkelstraatje. En de asielzoekers zitten op hotel !
  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Wel Isolde mogen onze bejaarden die hulp nodig hebben die niet meer terecht kunnen in een tehuis om dat dit niet meer betaalbaar is ook gratis op hotel.Krijgen onze mensen die hun verzorging niet meer kunnen ophoesten ook alles gratis,zij hebben er nochthans voor betaald.Gans ons sociaal systeem staat op barsten en het enige wat men bedenkt is de eigen bevolking nog meer uit te buiten.Denken jullie dat de bevolking dit blijft pikken?
  • Nicolas Verdronghen

    1 jaar geleden
    Er zullen nooit genoeg opvangplaatsen zijn.
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    Tot de dag dat er in het bindende EVRM staat, dat erkende asielzoekers dezelfde rechten hebben dan de eigen Belgische bevolking, zal er NIETS veranderen. Daar kan zelfs het Vlaams belang en NVA samen niets aan veranderen, tenzij eenzijdig de onafhankelijkheid uitroepen, waardoor Vlaanderen uit alle Europese en internationale instellingen zal verdwijnen. Dat is nu eenmaal de harde realiteit !