© ATV

Aanslag tegen frituur in Hoboken, bekende uit het drugsmilieu geviseerd

Op de Kioskplaats in Hoboken is woensdagnacht brand gesticht aan een frituur. Allicht gaat het om een nieuwe aanslag in het drugsmilieu, maar dat ontkent een van de werknemers van de frituur: “Wij verdienen eerlijk ons geld.”

Omwonenden van frituur Delux op de hoek van de Kioskplaats en de Elststraat in Hoboken hoorden woensdagnacht even voor 3 uur een knal waarna brand ontstond aan de voordeur van de horecazaak. De brandweer kwam ter plekke en kon het vuur snel blussen, de voordeur van het handelspand raakte zwaar beschadigd.

De politie, het labo en ontmijningsdienst Dovo deden ter plaatse onderzoek. Vermoedelijk werd een brandbom gebruikt. “Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor vernieling van een gebouw door ontploffing bij nacht en criminele organisatie. Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter”, zegt het Antwerps parket.

“Op camerabeelden is te zien hoe iemand benzine kapt aan de voordeur en zich daarna snel uit de voeten maakt. Hij is niet gepakt, zoals meestal het geval is”, verzucht een werknemer van de frituur. Hij voert donderdagochtend herstellingswerken uit zodat de frituur ‘s middags kan heropenen.

Niemand raakte gewond. Buurtbewoners in de directe omgeving kunnen een brief verwachten van de dienst slachtofferzorg van de Antwerpse politie.

© BFM

Ex-portier

De FGP onderzoekt een mogelijke link met het drugsmilieu. Een van de drie eigenaars van frituur Delux is de 42-jarige Maati K., een bekende in het milieu die tot de entourage van de tot acht jaar cel veroordeelde drugsbaas Abdelilah ‘Black’ E.M. gerekend wordt. K. werd in 2018 samen met de twee andere eigenaars van de frituur veroordeeld voor inbreuken op de arbeidswetgeving.

Maati K. zou zelf al geruime tijd in het buitenland verblijven, vermoedelijk in Dubai. K. is een ex-portier die ook een tijd in luxehorloges gehandeld heeft. Begin deze eeuw werd hij veroordeeld voor een gewapende overval.

In mei 2018 al werd een frituur in Deurne, waar K. toen zaakvoerder van was, doorzeefd met kogels. Dat frituur, op de hoek van de Frank Craeybeckxlaan en de Ter Heydelaan, is ondertussen in handen van een andere eigenaar, Ali L. Ook hij is een bekende in het drugsmilieu en werd recent veroordeeld in een dossier rond aanslagen in Deurne. Woensdagochtend viel de politie nog binnen bij L. in een groot onderzoek rond drugs- en drugsgeldtransporten, de man was niet thuis en verblijft vermoedelijk al een tijdje in zonnigere oorden.

Dat de aanslag in de frituur mogelijk gelinkt is aan het drugsmilieu, weerlegt de werknemer van frituur Delux ten stelligste. “Die man waarover jullie spreken (Maati K., red.) woont al twee jaar in het buitenland, die heeft absoluut niets meer met de frituur te maken. Waarom wordt hij dan vernoemd? Wij willen helemaal niet in één adem genoemd worden met het drugsmilieu, wij verdienen eerlijk ons geld. Enkele jaren geleden zijn we het slachtoffer geworden van een gewapende overval, wie zegt dat het daar niets mee te maken heeft?”

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

 sare, jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen