© rr

Aanslag met brandbom schrikt woonbuurt op: jongeman gooit molotovcocktail naar woning

Mechelen -

In de Bethaniënstraat in Mechelen is donderdagochtend een aanslag gepleegd met een brandbom. Het doelwit was een huis in de straat. Niemand raakte gewond. Het parket onderzoekt of er een link is met het drugsmilieu.

Buurtbewoners werden donderdagochtend omstreeks 4.45 uur opgeschikt door verschillende ontploffingen. “We werden wakker van luide knallen. We dachten eerst aan een gasontploffing en we de zagen vlammen”, zegt de man.

De brandweer en de politie kwamen ter plaatse. Vrijwel meteen werd er een veiligheidsperimeter ingesteld, want snel was duidelijk dat het om een aanslag ging. Zowel het labo van de federale gerechtelijke politie als de ontmijningsdienst van Defensie (DOVO) werden opgeroepen. (Lees verder onder de foto)

© rr

Van de geviseerde woning liep de voordeur schade op, bij de buren een stuk van de gevel en een fiets. Ook een geparkeerde auto liep schade op. Een camera in de buurt heeft de aanslag naar verluidt gefilmd. Daarop is een jongeman te zien die een fles naar de woning gooit, een paar stappen achteruit stapt en de ontploffing vanop een afstand ook filmt.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd om een onderzoek in te stellen naar de feiten. Er wordt nagegaan of er een verband is met het drugsmilieu. “We nemen deze zaak zeer ernstig”, klinkt het.

Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er een link zou zijn met de aanslag van afgelopen nacht in Hoboken (Antwerpen).

© rr

© rr

 svh, tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer