Videospeler inladen...

Aanslagen met brandbommen in Mechelen en Hoboken, link met drugsmilieu wordt onderzocht

Er zijn vannacht verschillende aanslagen gebeurd in Mechelen en Antwerpen. In Hoboken werd een bidon met benzine in brand gestoken voor een frituur. In Mechelen werd een molotovcocktail naar een huis gegooid. Het Antwerpse parket onderzoekt of er een link is met het drugsmilieu.

In het Antwerpse district Hoboken en in Mechelen zijn vannacht aanslagen gepleegd met brandbommen. Rond 3 uur is er aan de Kioskplaats in Hoboken een bidon met benzine voor een frituur tot ontploffing gebracht. Daarbij ontstond brand. De voordeur van de frituur raakte zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.

BEKIJK - Schade na een aanslag in Hoboken vannacht:

Videospeler inladen...

Twee uur later werd ook Mechelen opgeschrikt door een aanslag. In de Bethaniënstraat werd een molotovcocktail tegen een woning gegooid. Het huis en een geparkeerde wagen geraakten beschadigd. Er vielen ook geen gewonden. (Lees verder onder de video.)

BEKIJK - Beelden van de schade na de aanslag in Mechelen:

Videospeler inladen...

Link met drugsmilieu

Bij beide aanslagen kwam het gerechtelijke labo ter plaatse voor sporenonderzoek en ook de ontmijningsdienst DOVO. Het Antwerpse parket onderzoekt of de aanslagen gelinkt zijn met het drugsmilieu. 

Op dit moment zit de Nationale Veiligheidsraad samen om de aanpak van de drugscriminaliteit te bespreken.

Meest gelezen