Noël kreeg op een anderhalf jaar tijd drie keer te maken met agressieve reizigers.
Volledig scherm
PREMIUM
Noël kreeg op een anderhalf jaar tijd drie keer te maken met agressieve reizigers. © Photonews

Treinbegeleider Noël (52) werd drie keer aangevallen in anderhalf jaar tijd: “Ik moest vijf maanden thuis revalideren na de operatie”

Elke dag krijgen gemiddeld vijf treinbegeleiders te maken met agressie. Noel (52) kan erover meespreken. De Oost-Vlaming werd in anderhalf jaar tijd drie keer aangevallen, waardoor hij uiteindelijk in het ziekenhuis belandde. “Ik werd met de dood bedreigd, geslagen, geschopt. En geen enkele dader is daarvoor gestraft.”

15 reacties

  • Kurt Van de Weyer

    11 maanden geleden
    Agressie is een steeds toenemend maatschappelijk probleem, alles begint bij de basis nl respect voor je medemens. Sensibiliseren en 0 tolerantie zijn belangrijke schakels. Agressie verdient niemand!
  • dirk maes

    1 jaar geleden
    En wat doet de toch zo "warme" regering? Ze wensen hem veel beterschap, draaien zich om en doen gewoon verder.
  • Ludo Andries

    1 jaar geleden
    Treinbegeleider is ook al jaren het jobke niet meer.
  • Ivan Vandenberghe

    1 jaar geleden
    Met dank aan het falend beleid. Dan trots verkondigen dat er meer een enkelband zullen krijgen om overbezette gevangenissen tegen te gaan. Er dient dringend een nultolerantie gehandhaafd te worden.
  • luc verriest

    1 jaar geleden
    In dergelijke gevallen kan snelrecht helpen. Maar dan wel echt snelrecht. Bij heterdaad ONMIDDELLIJK aanhouden en voor enkele weken opsluiten, naargelang de ernst van de feiten, en nadien nog een fikse boete en schadeloosstelling. Pas dan zullen de daders twee maal nadenken.