Illustratiebeeld. Oefenen met de rijschool voor het rijexamen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Oefenen met de rijschool voor het rijexamen. © photo_news

Meer dan 8 op de 10 Vlamingen zouden gebuisd zijn voor theoretisch rijexamen als ze het opnieuw zouden moeten afleggen

Meer dan 8 op de 10 Vlamingen zouden niet slagen voor het theoretisch rijexamen wanneer ze het opnieuw zouden afleggen. Dat meldt mobiliteitsorganisatie VAB op basis van de resultaten van de ‘Grote Verkeersquiz’. "De herinvoering van het vormingsmoment komt net op tijd", reageert Peter Landsheere, algemeen directeur van VAB-Rijschool.

72 reacties

  • Geert Van den Berghe

    1 jaar geleden
    Ik heb geen probleem om mijn kennis eens op te frissen en een examen te doen, maar dit moet dan GRATIS zijn.
  • Carmen De Gussem

    1 jaar geleden
    Peter Van Cleemput slaat de nagel op de kop!
  • Peter Van Cleemput

    1 jaar geleden
    8 op 10 gebuisd door dubbelzinnig gestelde vragen en woordenvitterij in situaties die bewust gekozen zijn om hun mogelijk dubbele interpretatie. Toont aan hoe onrealistisch en ver verwijderd van de dagdagelijkse realiteit in het verkeer deze examenvragen staan.
  • Senne Riem

    1 jaar geleden
    Ten eerste is het aan de mensen zelf om op de hoogte te zijn van elk verkeersregel, den tweede vindt ik dat men (iedereen) verplicht zou moeten zijn om om te tien jaar hun theoretisch examen opnieuw af te leggen en den derde zou er ook een examen moeten zijn voor fietsers (hoe sommigen van hen rijden, niet normaal.) het is idd ook een goed idee om het een verplichte vak is op school
  • Robert DE REU

    1 jaar geleden
    Zou graag eens zien dat Politierechters dat examen eens terug afleggen, ik weet denk wel dat ze geslaagd zullen zijn, maar zouden eigenlijk geen enkele fout mogen maken.