© Erik Maes

IN BEELD. Markt van Schoten loopt vol voor Scheldeprijs

Na de doortochten in Mol en Balen passeerde het Scheldeprijs-peloton door Wijnegem en Schoten. Daar stonden al heel wat fans op hen te wachten, vooral op Tom Boonen dan.

Erik Maes

Oma Monique Maes, zoon Jim, schoondochter Kelly en haar kleinkinderen Fien, Thimo en Thieben zijn jaarlijks van de partij. De kleine Fien is er rotsvast van overtuigd dat Tom Boonen zal winnen.

© Erik Maes

Laetitia, Milan, Caro, Jeniffer en Ludo kijken eerst naar de elfde editie van de Memoriaal Saf Segers, waar liefhebbers zonder contract het tegen elkaar opnemen. Nadien gaan ze Boonen luidkeels aanmoedigen.

© Erik Maes

Erwin en Dirk zijn goede bekenden van wielertoeristenclub de Trappers. Samen met Camille (10), Ann en haar hondje Takyro, Peter en Martine geloven ze in Tom Boonen, al zal volgens de dames Marcel Kittel ook nu weer mee voor het podium strijden.

© Erik Maes

Gianni, Robin, Rudi, Paul, Billy, Edwin en Marc maken er met de Scheldeprijs altijd een gezellige reünie van. Halfweg zijn ze gestrand op het zonnige terras van ‘Den Driewieler’, maar zodra de liefhebberskoers voorbij is trekken ze samen verder naar het centrum.

© Erik Maes

In afwachting dat de profs hun opwachting maken in het centrum, worden de toeschouwers langs het parcours door het ACV-team uitgenodigd om de petitie voor ‘schone sportkleren’ te ondertekenen.

© Erik Maes

Het marktplein loopt aardig vol.

© Erik Maes

Gwenn, Jolien, Lynn, Pim, Charlotte en Charlotte zijn studiegenoten en hengelen naar de voorpagina. Het zijn allemaal grote fans van Tom Boonen en komen jaarlijks voor de sfeer.

© Erik Maes

Paul, Patrick, Paul, Tom, Rudi, Nathalie, Edwin, Danny en Monique verblijven in Dennenbad maar maken vandaag de oversteek naar het plein voor café Breughel. Na de wedstrijd trekken Edwin en Patrick naar Noord-Frankrijk om Tom Boonen aan te moedigen tijdens zijn laatste Parijs-Roubaix.

© Erik Maes

Zias (12) en Ilio (8) zijn fervente veldrijders en hebben in hun categorie in 2016 de dernykoers van ’s Gravenwezel gewonnen. Beide knapen zijn grote fans van Micheal Van Staeyen (Cofidis) en Boy Van Poppe l(Trek), die hen maar wat graag bedankten met een originele koerstrui.

© Erik Maes

Mike Prins (34) kijkt al van kinds af uren aan een stuk naar het wielrennen. Prins is een grote fan van Roger De Vlaeminck maar ook Escartín en wijlen Pantani zag hij graag aan het werk. Samen met zijn kameraad Wim Van De Water (29) is hij gestart aan café De Salamander en is hij nu beland bij Café Breughel waar ze het koersverloop volgen…

© Erik Maes

Wie er wint doet er niet toe, Eddy, Paul en Jan komen gewoon voor de sfeer.

© Erik Maes

Kevin Moens van de fanclub ’Scheldeprijs in Schoten’ is duidelijk in zijn nopjes en geniet na met familie en vrienden.

© Erik Maes

Vivke is een grote fan van Zdenek Stybar die mee voor de overwinning van Marcel Kittel gezorgd heeft.

© Erik Maes

Ivan Krivanek uit Tsjechië was weer op de afspraak met zijn houten loopfiets, een replica uit 1817. Voor de logistieke steun mocht hij rekenen op George en...George.

© Erik Maes

Een massa volk tijdens de prijsuitreiking.

© Erik Maes

Lees ook: IN BEELD. Opa Tom Boonen geeft startschot in Mol

Lees ook: Kittel maakt het feestje van Boonen compleet en scherpt zijn record nog aan in de Scheldeprijs

IN BEELD. Scheldeprijs lokt ook Herentalse fans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER