Ministers Annelies Verlinden en Vincent Van Peteghem, premier Alexander De Croo en minister Vincent Van Quickenborne op de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Ministers Annelies Verlinden en Vincent Van Peteghem, premier Alexander De Croo en minister Vincent Van Quickenborne op de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad. © Photo News

Drugscommissaris, hogere boetes voor gebruikers en extra politiemensen: dit heeft Veiligheidsraad beslist om drugscriminaliteit “met de wortel uit te roeien”

UPDATEEen nationale drugscommissaris, zwaardere boetes voor cocaïnegebruikers en extra politiemensen voor de Antwerpse haven. De Nationale Veiligheidsraad neemt zeven maatregelen “om de drugscriminaliteit met de wortel uit te roeien”. “Deze strijd is een absolute topprioriteit”, aldus premier Alexander De Croo (Open Vld).

158 reacties

  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Vele families die in de handel zitten zijn bekend,maar daar wil of durven ze niets aan doen,het enige wat ze kunnen is boetes opleggen aan kleine garnalen die meestal moeten pikken om hun verslaving te onderhouden en dik betaalde postjes creëren die het werk van onbekwame ministers moet overnemen .Het gat in de begroting is nog niet groot genoeg zeker?
  • Jan Baroen

    1 jaar geleden
    Het probleem is dat men eigenlijk dweilt met de kraan open. Als men dan eens een netwerk oprolt en de beschuldigden (daders!) komen voor de rechtbank, dan is de kans groot dat er geen of slechts een voorwaardelijke straf uitgesproken wordt. Men mag dan 1 miljoen agenten inzetten en duizenden daders oppakken, als de straffen er niet komen, dan is men verkeerd bezig.
  • Eric Servaes

    1 jaar geleden
    Ze weten van geen hout meer pijlen te maken. Snel 2024 (Of eerder)
  • Louis Heyens

    1 jaar geleden
    waarom geen volledige inbeslagname van hebben en houden (met andere woorden ... iemands have en goed) gevolgd door een verbeurd verklaring indien veroordeling uitgesproken wordt. De gelden die daarbij gerecupereerd worden kunnen nuttig in de ontwenning- en revalidatieklinieken besteed worden.
  • rudy poelmans

    1 jaar geleden
    Veel te lang de prioriteit van de politie op de verkeersovertredingen gelegd. De drugsmaffia is al zo machtig dat de ministers moeten onderduiken. De werkende man is beduidend armer geworden door dit beleid de maffia daarentegen schatrijk. Bedankt mijne heren.