Zwaar beschadigde Russische tank die achtergelaten werd in Oekraïne.
Volledig scherm
Zwaar beschadigde Russische tank die achtergelaten werd in Oekraïne. © ANP / EPA

97 procent van het Russische leger bevindt zich in Oekraïne: “Duizenden soldaten, maar ze vechten met oude rommeltanks”

Volgens Ben Wallace, de Britse minister van Defensie, is 97 procent van het Russische leger gestationeerd in Oekraïne. Dat vertelde hij aan de BBC. Toch lijkt Wallace niet happig om sterk militair materiaal zoals gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen. De vraag rijst dan ook hoe het met het Russische wapenarsenaal is gesteld: “Ze werken met retrotanks van decennia oud”.

27 reacties

  • Walter Vernimmen

    1 jaar geleden
    De Britten hebben heel vlug gereageerd,anders dan de Fransen en de Duitsers . Die dachten alleen maar aan hun olie en gaz profijtjes.
  • Charlie Vanderperre

    1 jaar geleden
    Gelukkig zijn wij wat slimmer dan de Britten 97% wie gelooft dat !
  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Ik denk dat Rene Versmissen hieronder het bij het rechte eind heeft. Daar zal het ook op uitdraaien. In feit een status quo van voor de oorlog met een uitgebreide Donbas. Blijkbaar is de Donbas rijk aan verschillende mineralen maar ondertussen is de helft van de bevolking er weggetrokken sinds '14. Sinds nagenoeg twintig jaar steunt het Westen het verzet tegen Russische invloeden binnen Oekraïne, ex onderdeel van de Sovjet, aan de grens met een grootmacht. Was dat wel verstandig ?
  • Rene Versmissen

    1 jaar geleden
    Er moet dringend van twee kanten water bij de wijn gedaan worden . De Krim onafhankelijk . De Donbas e.d. taalfaciliteiten en regionaal zelfbestuur . Het kan allemaal onder de noemer Oekraine .
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Wel ze kunnen gerust zijn Oekraïne gaat nog grotere oude rommel krijgen. Van dat percentage geloof ik geen cent.