De ene klant profiteert waarschijnlijk sneller van een daling dan een andere.
Volledig scherm
PREMIUM
De ene klant profiteert waarschijnlijk sneller van een daling dan een andere. © Getty Images

Leveranciers stellen klanten massaal lagere voorschotfactuur voor. Ruim 100.000 klanten pasten voorschotbedrag al aan. Zo gaat jouw leverancier te werk

Nu de energieprijzen naar het laagste niveau in meer dan een jaar zakken, zorgen die - eindelijk - ook voor lagere voorschotten. Alleen al bij marktleider Engie hebben 100.000 klanten sinds begin dit jaar hun voorschot verlaagd. Ook andere leveranciers maken massaal werk van lagere voorschotfacturen. Hoeveel bedraagt een correct voorschot? En wat moet je doen om jouw voorschotfactuur te verlagen?

52 reacties

  • jan boets

    1 jaar geleden
    Waarom vraagt Luminus 2x150€ om energie te delen?
  • pascal de bruycker

    1 jaar geleden
    Wie kan er nog volgen met die prijzen die om de haverklap veranderen ? Tenslotte is het de eindfactuur die bepaalt hoeveel je uiteindelijk moet betalen.Die verlaagde voorschotten zijn soms een misleiding. Connerke Rosseau gaat uw eindfactuur niet komen mee helpen betalen...Mensen laten zich graag foppen door de politiek.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Er wordt steeds gesproken over voorschotfacturen maar het zijn de eindfacturen die aantonen wat EU heeft aangericht. Het is niet dat je bij afrekening wat terugtrekt dat ze je portemonnee niet hebben leeggehaald. Vergelijk bv een factuur van 3 jaar terug en met dat van nu.
  • Henri Nijs

    1 jaar geleden
    Ik heb een sociaal tarief gekregen en toch rekent Mega het niet aan. Na verschillende mails nog steeds geen aanpassing. Het zou volgens Mega zelf 121€ zijn , en ze rekenen nu al voor de derde keer 300 € voorschot aan! Zeggen doen ze veel , daden zie ik niet.
  • julien kuse

    1 jaar geleden
    Ik heb in januari ook een afrekening gehad van engie zonder dat ze mijn meters zijn komen opmeten ik had het minste verbruikt in 13 jaar meer dan 2000 kwu minder ik ben al bang na de volgende opmeting