E.D. ontkende dat hij een meisje probeerde te ontvoeren in het Westerkwartier in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
E.D. ontkende dat hij een meisje probeerde te ontvoeren in het Westerkwartier in Oostende. © Google Street View

“Ik moet kinderen hebben, want die zwijgen”: twee jaar cel voor ‘passieve pedofiel’ die meisje (3) probeert te ontvoeren met snoep

E.D. (56) uit Oostende noemde zichzelf “een passieve pedofiel”, maar dat hij vorig jaar een 3-jarig meisje probeerde te ontvoeren met een zak snoep ontkende hij wel met klem. De rechtbank vond de getuigenverklaringen meer dan duidelijk en legde de vijftiger 2 jaar gevangenis op. Het waren enkele van zijn eigen, walgelijke uitspraken, die hem finaal de das omdeden.

  1. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Oostende
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.