“De grote troef van opties en futures is dat je kan beleggen wanneer de markten zowel stijgen als dalen”

Dankzij afgeleide beleggingsproducten, zoals opties en futures, kan je beleggen ongeacht of de markten stijgen of dalen. Dat zegt Steven Van de Rijt, consultant bij BeTrader, in een gesprek met Business AM.


Beluister hier het volledige gesprek met Steven Van de Rijt


Terugblik: De beurzen hebben vorig jaar rake klappen gekregen. De Nasdaq dook bijvoorbeeld ruim 20 procent lager en in ons land verloor de Bel20 zo’n 15 procent. Intussen is er sprake van een herstelbeweging. De vraag is echter hoelang die zal duren. Enkele grote banken, waaronder JPMorgan, waarschuwen dat de situatie snel kan keren. Beleggers stellen zich dan ook de vraag hoe ze hun portefeuille moeten samenstellen.

  • “Beleggen is niet moeilijk of gemakkelijk”, merkt Van de Rijt op tegenover The Morning Drive van Business AM. “Het is voornamelijk belangrijk dat het je interesseert. Voorts moet je geduld hebben.”
  • “Ook de manier waarop je je geld beheert, speelt een cruciale rol. Wat misschien het moeilijkste is, is je aan je eigen beheerdoelstellingen te houden”, merkt hij op. “Geld winnen is gemakkelijk, maar geld verliezen is nog gemakkelijker.”

Afgeleide producten

Details: BeTrader leert mensen hoe ze moeten beleggen in uiteenlopende producten, waaronder opties en futures.

  • Volgens Van de Rijt hebben dergelijke producten één grote troef: het doet er niet toe hoe de markten bewegen. “Dankzij die producten kan je effecten kopen om later met winst te verkopen, of is het mogelijk om nu iets te verkopen dat je niet bezit om het later goedkoper terug te kopen”, klinkt het. “Ongeacht wat de markten doen, je kunt altijd traden.”
  • Opgepast: afgeleide beleggingsproducten zijn complexe instrumenten. Daarom is het belangrijk dat je je goed informeert alvorens je belegt in onder meer futures en opties.

(fjc)

Meer