Hardleerse ‘Eveline’ blijft in de gevangenis

G.R. mag de gevangenis niet verlaten.© rr

‘Eveline’ blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. G.R. (29) werd voor een tweede keer naar de gevangenis gestuurd toen bleek dat hij onder zijn nieuwe alias ‘Ariana’ mannen opnieuw naaktfoto’s probeerde te ontfutselen en daar blijft hij ook voorlopig. Het parket bevestigt.

Annelies Baeten, osw

G.R. uit het Oost-Vlaamse Hamme vloog begin december naar de gevangenis toen bleek dat hij opnieuw ‘bezig’ was. Deze krant bracht een paar maanden eerder het nieuws uit dat de Gentse twintiger via sociale media opnieuw mannen had gecontacteerd via Whatsapp, Instagram en Tiktok met als ultieme doel: hen naaktfoto’s aftroggelen. De man was vrij onder strikte voorwaarden. Een van die voorwaarden was geen nieuwe feiten plegen, maar de drang bleek duidelijk te groot.

LEES OOK. ‘Eveline’ weet van geen ophouden: G.R. (29) moet opnieuw naar de gevangenis

Nederlands werkterrein

Het nieuwe werkterrein van de hardleerse G.R. was Nederland, waar hij na de heisa in ons land aan de slag ging in een hotel. Zijn nieuwe naam: Ariana. In het hotel bij onze noorderburen benaderde hij werknemers en zelfs hotelgasten via die nieuwe alias. Sommigen roken tijdig onraad, anderen trapten wel in zijn val en stuurden fotomateriaal waaronder dickpics.

LEES OOK. ‘Ariana’ moest ‘Eveline’-slachtoffer opnieuw verleiden: “Dit is zo dom van hem. Hij wéét dat ik hem ken”

De manier waarop hij bij zijn slachtoffers toenadering zocht, was nog steeds dezelfde: G.R. stuurde expliciete naaktfoto’s en probeerde zo zijn slachtoffers te overtuigen van een “wederdienst”. De Nederlandse mannen dienden achteraf geen klacht in, maar het hotel maakte G.R. wel duidelijk dat hij moest vertrekken en ook niet meer welkom was. Zij hadden op dat moment nog geen weet van de feiten in ons land, iets wat G.R. altijd angstvallig verborgen hield.

De zaak-‘Eveline’ barstte bij ons los in oktober 2020, toen naaktfoto’s en filmpjes van BV’s Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt uitlekten. Allen waren ze benaderd door Eveline, een wulpse blondine die hen via sociale media contacteerde. Maar in werkelijkheid G.R., dus. Toen de filmpjes nadien werden verspreid en de BV’s voor heel Vlaanderen te kijk stonden, beheerste de zaak dagenlang de krantenkoppen. Het parket opende een onderzoek. Twaalf slachtoffers, onder wie de bovengenoemde BV’s, stelden zich burgerlijke partij in de zaak.

Op het matje

Toen de Nederlandse feiten aan het licht kwamen, besloot de politie om een en ander nader te onderzoeken. Er werd onder meer een huiszoeking gedaan bij hem thuis waarbij computermateriaal in beslag werd genomen. Daaruit bleek dat G.R. kort nadat de zaak in ons land losbarstte, gewoon schaamteloos verder had gedaan. Zelfs toen uitlekte dat hij in Nederland opnieuw bezig was, bleek de drang te groot en bleef hij mannen benaderen. G. werd uiteindelijk door de politie opnieuw opgepakt en bij de onderzoeksrechter op het matje geroepen. Het gevolg liet zich raden: hij werd opnieuw opgesloten in de gevangenis en daar blijft hij voorlopig ook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen