Studenten (Maite op beeld)  kraken huis dat al tien jaar leegstaat, want een kot is onbetaalbaar
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten (Maite op beeld) kraken huis dat al tien jaar leegstaat, want een kot is onbetaalbaar © Vertommen

Studenten kraken herenwoning die al jaren staat te verloederen, met goedkeuring van de buurt: “500 euro voor een piepkleine studio? Daar pas ik voor”

Studenten Maïté (22) en Sophie (22)* namen hun intrek in een herenhuis dat al jaren staat te verkommeren in Winksele. “Een kot huren is onbetaalbaar en ook cohousen is geen optie, want dan verliezen onze ouders hun groeipakket”, luidt het. Veel andere keuzes om te wonen als student zijn er volgens hen niet. Het verhaal van twee ‘welgekomen’ krakers.

19 reacties

  • willy zachel

    1 jaar geleden
    En waarschijnlijk zijn er zo in België nog honderden huizen waar de staat niks aan doet ?
  • wim CLAES

    1 jaar geleden
    Om op dat verhaal in te spelen van Rotselaar, in die streek kunnen projectontwikkelaars wonderen verrichten. Eigendommen opkopen die niet opgesplitst kunnen worden, afbreken en 2 huizen op zetten, appartementen neerkletsen, desnoods gebouwen afbreken die eigenlijk beschermd hadden moeten zijn etc. Voor het geld danst de beer daar. Vermoedelijk over gans Vlaanderen.
  • Willy Speer

    1 jaar geleden
    De overheid handelt als een goed huisvader.
  • Hans Andersen

    1 jaar geleden
    In Rotselaar zijn ze bezig met een RUP te ontwikkelen, waarbij in bepaalde zones nieuwe woonvormen zoals co-housing verboden worden. Sociale woningen zijn er amper. En dan al die loze woorden over betaalbaar wonen, terwijl ze in realiteit de mensen naar dure huurwoningen van projectontwikkelaars willen drijven.
  • Gerard Braeckmans

    1 jaar geleden
    Eddy Willems, voor iets dat al 20 jaar staat te verkrotten kan je geen respect hebben en nog minder voor de eigenaar.