De Russische president Vladimir Poetin en een tankparade op het Rode Plein in Moskou
Volledig scherm
PREMIUM
De Russische president Vladimir Poetin en een tankparade op het Rode Plein in Moskou © AFP/ANP/EPA

ANALYSE. Waarom het zo gevreesde offensief van Poetin er mogelijk niet eens komt

Rusland heeft nu 97% van al z’n grondtroepen in Oekraïne ontplooid. Dat zegt de Britse Defensieminister Ben Wallace. Een duizelingwekkend cijfer, maar wat betekent dat voor het verdere verloop van de oorlog? Rukken er weldra meer dan 300.000 soldaten op in een nieuw offensief? Of wil het juist zeggen dat Poetin aan de limiet van zijn kunnen is gekomen en misschien zelfs aan opgeven denkt? Wij analyseren de huidige staat van het Russische leger en komen tot een belangrijke conclusie.

51 reacties

  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Zonder regimewissel in Kiev of zonder een akkoord waarbij de regering in Kiev er zich bij neer legt is het veroveren van de Donbas slechts een groot blok aan zijn been.
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Wat denk je hoeveel duizenden mensen bezig zijn om Poetin te willen vermoorden , want Poetin weet het ook en daarom omzeilt hij alles en heeft een zeer grote goed betaalde bewaking van duizenden mensen rond zich . En daarbij ook veel voorprovers van eten en drinken .
  • Hugo Wils

    1 jaar geleden
    De prijzen worden aan de meet uitgereikt!
  • frans Venloo

    1 jaar geleden
    Mensen vermoorden met duizenden onder het mom van oorlog langs beide zijden waar zijn ze mee bezig aub.Dit Is 2023 .De vs heeft zijn slag thuisgehaald en weet van niks
  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    70% van de Russische troepen bevinden zich in Oekraiene, dat wat Ben Wallace beweerd, dat niet waar, het westen zal zo lang mogelijk proberen deze oorlog te doen voortduren, maar als je Poetin niet kan uitschakelen dan geen ook regime verandering in het Kremlin, zo het hele Oekraiene project zal uiteindelijk in rook opgaan.