© REUTERS

Biden belooft “elk luchtobject dat veiligheid van VS bedreigt neer te schieten”

De VS zullen elk luchtobject dat de veiligheid van het land bedreigt, neerschieten. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden donderdag verklaard in een toespraak over de drie recent neergeschoten vliegende objecten. Hij zei ook dat hij daarover wil spreken met de Chinese president Xi Jinping.

lto
Bron: BELGA

“Als een (vliegend) object een bedreiging vormt voor de veiligheid van Amerikanen, zal ik het laten neerschieten”, aldus de Amerikaanse president.

Hij beloofde dat hij er zeker over zal praten met president Xi. “We willen geen nieuwe Koude Oorlog” en “zullen blijven praten met China”, klonk het. Bedoeling is om de zaak “tot op de bodem uit te zoeken”.

Biden zei nog dat hij zich bij Xi niet zal verontschuldigen voor het neerschieten van een Chinese ballon die het Amerikaanse luchtruim is binnengedrongen.

Nadat de VS vorige week de Chinese spionageballon uit de lucht schoten, hebben de Amerikanen al drie niet nader geïdentificeerde objecten neergehaald. Dat gebeurde voor de kust van Alaska, boven het noorden van Canada en boven Lake Huron in de VS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer