Kostomarov en zijn schaatspartner Tatjana Nawka met het olympisch goud op de Winterspelen van Turijn in 2006.
Volledig scherm
Kostomarov en zijn schaatspartner Tatjana Nawka met het olympisch goud op de Winterspelen van Turijn in 2006. © REUTERS

Na amputatie van beide handen en voeten vecht gewezen olympisch kampioen in kunstschaatsen Kostomarov (46) nu voor zijn leven

Meer sportVolgens Oostenrijkse en Russische media hangt het leven van gewezen topkunstschaatser Roman Kostomarov (46) aan een zijden draadje. Begin deze maand werden de voeten en handen van de Rus, die goud pakte op de Olympische Winterspelen van Turijn 2006, geamputeerd. Gevolg van een infectie door corona die een bloedvergiftiging had veroorzaakt. Helaas verslechterde z’n gezondheid: de immens populaire Kostomarov kreeg twee beroertes en vecht nu voor z’n leven.

4 reacties

  • MYRTHE PASS

    1 jaar geleden
    Zolang men psychisch dezelfde blijft, is het waardig om nog verder te leven. Hij is omringt door naasten, dus hij kan in zijn Activiteiten van het Dagelijks Leven geholpen worden. Het is wel verschrikkelijk te lezen dat het Coronavirus nu nog zo’n schade kan aanrichten, te bedenken dat bijna heel de bevolking hier er zo laks mee omgaat.
  • Ludo Wouters

    1 jaar geleden
    Die man ligt in coma en ik denk dat de euthanasieregels in zijn land niet zo zijn zoals hier. En dan nog dan had hij dat van in het begin moeten meedelen. Ook hier is het zo dat wanneer je papieren niet in orde zijn de artsen geen euthanasie zullen plegen.
  • Marc Geerts

    1 jaar geleden
    Wat wil deze man zelf ? Hij moet kunnen beslissen, niet zijn naasten. Wat een toekomst heeft deze man nog.
  • Tamsin Andersen

    1 jaar geleden
    Zijn vrouw vraagt aan de dokters om al het mogelijke te doen om haar man te redden. Zou hij dat zelf ook willen, want hij is niet meer dezelfde man als daarvoor.