© atv

Personeel en bewoners woonzorgcentrum ’t Bisschoppenhofje verhuizen naar nieuw gebouw: “Serieuze stap vooruit”

Deurne -

Binnen de twee maanden verhuizen alle bewoners van woonzorgcentrum ’t Bisschoppenhofje van de Bisschoppenhoflaan en het voltallige personeelsbestand naar een gloednieuw gebouw in Deurne-Zuid. Dat is positief nieuws, want eerder vandaag meldde de Franse woonzorggroep Orpea, waartoe ook ’t Bisschoppenhofje behoort, dat hij tien woonzorgcentra sluit in ons land. In Antwerpen gaat het om Park Lane, maar ’t Bisschoppenhofje blijft dus buiten schot.

LEES OOK. Orpea sluit tien woonzorgcentra in ons land, waaronder twee in Antwerpen

“In Deurne schrijven we een louter positief verhaal”, oordeelt woordvoerster Marijke Verboven. “Binnen de twee maanden ruilen we het gebouw op de Bisschoppenhoflaan in voor een gloednieuwe en mooi gelegen residentie in Deurne-Zuid. De afwerking van het gebouw is nu volop aan de gang.”

“Het staat buiten kijf dat zo’n verhuis de nodige impact heeft, daar gaan we geen doekjes om winden. Maar zowel het personeel als de huidige bewoners gaan erg positief om met het nieuws. Ze blijven samen, dat is belangrijk. Bovendien beschikt de vestiging in Deurne-Zuid over een mooie tuin en moderne infrastructuur.”

© Patrick De Roo

En dat is welgekomen, zo blijkt. “We zijn blijven investeren in het gebouw op de Bisschoppenhoflaan, maar we botsen stilaan op de grenzen van het mogelijke”, aldus Verboven.

Ten slotte wil de woordvoerster ook de familieleden van bewoners geruststellen. “Ik vrees dat zij het nieuws over Orpea vandaag in de media hebben moeten vernemen. Het is snel gegaan, maar we zullen iedereen op een ordentelijke manier informeren. Dit is een positieve evolutie, daar mogen ze vanop aan.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV