Lichaam van vermiste fietsster gevonden in Nete

© gjs

Het lichaam dat donderdag gevonden werd in de Nete in de Antwerpse gemeente Duffel, is dat van Imane, de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van 28 op 29 januari in de Zenne belandde. Dat heeft de cel Vermiste Personen bevestigd.

gjs

Het lichaam werd donderdag rond 16.20 uur aangetroffen in de rivier de Nete ter hoogte van de Boomgaardstraat in Duffel. Meteen werd een perimeter ingesteld. Aanvankelijk was niet duidelijk of het om het lichaam van een vrouw of van een man ging, maar er werd al snel gedacht aan Imane. De Zenne, de rivier waar zij eind januari in viel, staat in verbinding met de Nete via de Dijle.

Vrijdag kwam dan de bevestiging: het gaat wel degelijk om het lichaam van de verdwenen vrouw. De jonge vrouw moet dus helemaal tot aan het Zennegat in Mechelen zijn afgedreven, om dan in een andere zijarm te belanden en door de getijdenwerking en/of schepen te zijn meegevoerd tot in het Netekanaal.

De fiets van Imane werd al vrij snel teruggevonden, maar van de vrouw zelf was geen spoor. De voorbije weken was al talrijke keren gezocht naar haar lichaam, maar telkens zonder succes.

De 25-jarige vrouw keerde na middernacht met de fiets langs het jaagpad langs de Zenne terug naar huis van haar werk in een restaurant in Mechelen, richting Eppegem. Ter hoogte van jeugdhuis Tramalant verloor ze om een onduidelijke reden de controle over haar fiets. Twee ooggetuigen alarmeerden meteen de hulpdiensten. Een kwartier later maakten duikers van de brandweer zich klaar om de jonge vrouw te redden. Brandweerlui zagen wat later haar lichaam in de Zenne drijven. Aan een openstaande sluis probeerde de brandweer haar lichaam te grijpen, maar dat mislukte. Haar lichaam verdween onder water.

Na de verdwijning van de jonge vrouw riepen meerdere belangengroepen, buurtbewoners en sportievelingen op om eindelijk werk te maken van een omheining op het jaagpad langs de Zenne, zodat het er in de toekomst veiliger is.