Politiezone Rivierenland

Nieuwe aanslag in Mechelen: wagen in brand gestoken

In Mechelen is deze ochtend een wagen in brand gestoken. Het gerecht is een onderzoek gestart, onder meer om uit te zoeken of de aanslag een link kan hebben met het drugsmilieu. Niemand raakte gewond. Het is al de tweede dag op rij dat er een aanslag wordt gepleegd in Mechelen.

Deze ochtend is aan de Kalverenstraat in Mechelen een auto in brand gestoken. Niemand raakte gewond, maar de auto is helemaal uitgebrand. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het gerecht heeft een onderzoek opgestart, onder meer om na te gaan of er opnieuw een link is met het drugsmilieu.

Hoe de auto in brand is gestoken, is nog niet duidelijk. Het gerechtelijk lab kwam vrijdagochtend ter plaatse om een aantal vaststellingen te doen. De uitgebrande auto werd getakeld om sporenonderzoek te doen. 

Het is al de tweede dag op rij dat er een aanslag wordt gepleegd in Mechelen. Donderdag werd er een soort brandbom naar een huis in de Bethaniënstraat gegooid. Daar zou mogelijk iemand uit de omgeving van een Antwerpse drugscrimineel het doelwit geweest zijn. Het is niet bekend of er een verband is tussen de feiten van gisteren en vandaag.

Meest gelezen