Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Jan Aelberts

Ook partijvoorzitters komen er niet uit: stikstofdebat verhuist na krokusvakantie weer naar Vlaamse regering

Het gesprek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) met de voorzitters van de drie regeringspartijen is afgelopen. Het stikstofdebat verhuist na de krokusvakantie opnieuw naar de regering. Er kwam geen oplossing uit het crisisberaad, maar volgens aanwezigen werd er toch “enige vooruitgang” geboekt. Volgens politiek expert Karel Lattrez is er nog geen reden om te juichen: “De regering Jambon wil anders zijn dan ‘de ruziënde federale regering van Alexander De Croo’, maar ze komen zelf amper vooruit”.

266 reacties

  • simonne goderie

    1 jaar geleden
    De zgn Vlaamse regering is een pest geworden onder de bevolking en moet dringend afgeschaft worden . 1 regering in België die zich inzet voor de burgerbevolking en geen partij die denkt dat de mensen voor hun moeten werken en ze als marionetten kunnen behandelen door hier en daar wat aan de touwtjes te trekken!
  • Peter Nols

    1 jaar geleden
    Het gedrocht Vlaanderen, je wordt er met de dag armer en ongezonder. Twee belangrijke voorwaarden voor een degelijk welzijn, gezondheid en geld, werden afgepakt door de eigen Vlaamse politici. De CD&V heeft gezondheid op de allerlei mogelijke manieren verwoest via de Boerenbond, hun politici hebben de zieken en zwakkeren laten stikken. En de NVA heeft het geld naar de rijken gedragen. Minder Vlaanderen is meer dan ooit gewenst.
  • Jo Peeters

    1 jaar geleden
    De zuilen zijn de ondergang van de CD&V. Dit is partij van de zuilen en niet van de gewone burgers.
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Vrij eenvoudig, enkel CD&V moet op retraite tot ze terug hét licht zien. Er was en is een akkoord, gewoon uitvoeren! Politiek móet geloofwaardig blijven. Liegen en bedriegen is niet direct iets voor een katholieke partij.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Met CD&V in een regering is het altijd miserie . Hebben ze de tijd van Meneerke Peeters nu nog niet vergeten ? Steeds stokken in de wielen steken , altijd alles tegenhouden, altijd dwars liggen . CD&V is niet alleen een meelopers partij maar ook een anti konstructieve partij . Met een hele groep die gespecialiseerd zijn is het tegenhouden van goede voornemens voor de bevolking .