(c) Politiezone Geraardsbergen/Lierde

Tractor slaat op hol tijdens plaspauze landbouwer en richt ravage aan in Geraardsbergen

Gisteravond is een tractor op hol geslagen, toen de bestuurder even was uitgestapt om een plasje te maken. De tractor reed een paar kilometer door de velden om tot stilstand te komen tegen een tuinhuis van een woning in Grimminge, een deelgemeente van Geraardsbergen.

De bewoners van een huis aan de Klakvijverstraat in Grimminge waren geschrokken toen er zich uit het niets een tractor in hun tuinhuis boorde. De bewoners verwittigden meteen de hulpdiensten. Politie en brandweerploegen uit Geraardsbergen en Denderleeuw kwamen ter plaatse.

“Toen de landbouwer tijdens het werk op zijn akker even afstapte om een plaspauze te nemen, reed zijn tractor plotseling vanzelf weg”, vertelt Hans Boterbergh, van brandweer Denderleeuw.

“Er was even sprake van ontploffingsgevaar omdat er in het tuinhuis onder andere duikflessen opgeslagen lagen, maar dat gevaar kon de brandweer snel neutraliseren. Het was wel niet eenvoudig om de machine stil te leggen”, gaat Hans Boterbergh verder. “Doordat het een tractor met automaat betrof bleven de wielen maar doordraaien met een grote geurhinder tot gevolg.”

Bijna in het zwembad

“Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen”, vertelt politiewoordvoerder Karolien De Turck. “De tractor reed enkele honderden meters doorheen drie tuinen en vernielde daarbij hagen en afsluitingen. De tractor miste ook op een haar na een buitenzwembad, maar kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een tuinhuis. De materiële schade is erg groot."

Meest gelezen