Themabeeld.© Shutterstock

Vrouw zwaargewond na incident met American staffords: drie honden worden onderzocht

Lanaken/Kinrooi -

In Lanaken loopt een onderzoek na een incident dinsdagvoormiddag in een huis op de Jan Rosierlaan. Een vrouw lijkt daar te zijn gebeten door haar drie American staffords. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Haar drie honden zijn voorlopig in het dierenasiel in Kinrooi geplaatst.

Mireille Maes en Mark Dreesen

De feiten zouden dinsdag rond de middag zijn gebeurd. Bij de hulpdiensten kwam toen de oproep binnen van een zwaargewonde vrouw die door haar eigen honden zou zijn aangevallen. De vrouw, die rolstoelpatiënte is, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De honden werden via een administratieve procedure naar het asiel in Kinrooi gebracht.

Burgemeester Marino Keulen (Open Vld): “Het onderzoek is momenteel nog lopende. De politie, het OCMW en de dienst Woonkwaliteit zijn ermee bezig. We gaan stap voor stap onderzoeken wat er zich die bewuste dag in het huis heeft afgespeeld. Want dat is op dit moment nog heel onduidelijk.”

In het asiel wordt ook gekeken naar de honden. “Ze gaan zowel medisch als gedragsmatig gecontroleerd worden om te kijken of ze probleemdieren zijn. Tot ik die verslagen heb, spreek ik mij niet uit over het lot van de dieren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer