Vreugde bij Meylemans.© IBSF

Skeletoni Kim Meylemans pakt tweede bronzen medaille op rij: “Wat begon met een catastrofe werd mijn beste seizoen ooit”

Kim Meylemans (26) heeft een moeilijk seizoen - met twee gebroken enkels - afgesloten met een derde plaats in de Wereldbekermanche in het Letse Sigulda. De tweede bronzen medaille op rij voor de Neeroeterse.

Jürgen Schrooten

Vorige week verbaasde Meylemans - die nog altijd niet hersteld is van twee gebroken enkels - vriend en vijand met een derde plek in Innsbruck. Op de verraderlijke en technische baan in Sigulda deed The Little Belgian dat huzarenstukje vrijdag nog eens over. Na de eerste run stond Meylemans op de vijfde plaats, in de tweede run kon ze nog twee plaatsjes opschuiven. De Neeroeterse eindigde op 23 honderdste seconde van winnares Tina Hermann, die ook met de eindzege in de Wereldbeker aan de haal ging.

LEES OOK. Het eerste dubbelinterview van Kim Meylemans en vriendin Nicole Silveira: “Ik hou ervan om mensen hun ongelijk te bewijzen”

“Het seizoen eindigen met twee bronzen medailles: dat had ik in november - na die horrorcrash in Whistler - niet meer durven dromen”, vertelde Meylemans. “Eigenlijk is het zot hé! Wat begon als een catastrofe werd uiteindelijk mijn beste seizoen ooit. Want ik heb nog nooit twee Wereldbekermedailles in één seizoen gepakt. Al ben ik wel blij dat het er nu opzit. Fysiek en mentaal ben ik uitgeput.”

Meylemans kan zich nu volledig focussen op haar revalidatie. “Maandag laat ik een MRI-scan maken van mijn enkel, om te zien wat de status nu is. Daarna hervat ik de revalidatie. In april hoop ik dan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Eentje waar ik enorm naar uitkijk. Mijn nieuwe slee en ik zijn voor elkaar gemaakt. Als ik mijn oude push (starttijd, nvdr) weer haal, dan is er veel mogelijk.” (jüs)

Meylemans (rechts boven) op het podium in Sigulda.© IBSF

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer