Magnus Cort bevestigt als leider en is voor tweede dag op rij de sterkste in de Ronde van de Algarve, Jordi Meeus finisht derde

De derde etappe in de Ronde van de Algarve is de prooi geworden van Magnus Cort Nielsen. De Deen haalde het voor Filippo Ganna en onze landgenoot Jordi Meeus. Cort Nielsen blijft leider in Portugal.

Jens Heylen

Daags nadat onze landgenoot Ilan Van Wilder zijn eerste profzege door de vingers zag glippen, trok het peloton voor de derde rit naar Tavira, waar er naar alle waarschijnlijkheid een massasprint over de dagzege moest beslissen na 203 kilometer in de benen.

Met nog goed 20 kilometer voor de boeg ontstond er na de tussensprint een elitegroepje vooraan koers. Ritwinnaar van gisteren én leider Cort Nielsen werd vergezeld door Ganna, Pidcock, Madouas, Costa en Tobias Foss, de wereldkampioen tijdrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat ze het niet cadeau kregen, stond vast want de formatie van Patrick Lefevere droeg het achtervolgende peloton. Asgreen, Cavagna en Pedersen sloegen de handen in elkaar om het zestal bij te benen in de laatste vier kilometers. Het zestal had 15 seconden voorsprong. Dat bleek niet voldoende om het uit te zingen tot op de meet. Toch niet voor alle zes de renners, want leider Cort Nielsen bleef het peloton wél magistraal voor en boekt na donderdag zijn tweede opeenvolgende ritzege in Portugal. Ganna en Meeus zijn nummers twee en drie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meeus blijft ereplaatsen verzamelen: “Het was een snelle etappe”

“Het was een snelle etappe, door de brede wegen en de meewind”, vertelde Jordi Meeus na afloop bij Eurosport. “En dan nadat we de vluchters hadden gepakt, schoof een nieuwe groep weg. Dat hadden we niet verwacht, dat er nog een groep zou wegrijden. Na 25 km jagen pakken we ze terug op 400 meter, maar dat was te laat natuurlijk.”

Meeus finishte in de openingsetappe ook als tweede. “Tja, alweer een ereplaats”, zuchtte hij. “Zoals ik al eerder in andere interviews vertelde: het is vervelend dat ik er altijd zo dichtbij ben, maar al bij al moet ik blij zijn met deze conditie en deze benen en ben ik blij dat ik met zo’n sterke ploeg mag koersen. Al is het wel frustrerend om altijd maar podium te rijden, maar nooit het hoogste schavot te halen. “

Dus blijft de zege uit, ook voor de ploeg. “We kwamen naar hier voor een ritzege, we blijven het proberen”, eindigde Meeus. “Ik was er al twee keer dicht bij, gisteren eindgide Jai (Hindley) als vijfde, ik ga de ploeg nu steunen in de jacht op die ritzege met nog een bergrit en tijdrit voor de boeg.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer