ID/ Hatim Kaghat
Volledig scherm
PREMIUM
© ID/ Hatim Kaghat

INTERVIEW. Staatssecretaris de Moor waarschuwt tegenstanders van strenger migratiebeleid: “Er dreigt een groot gevaar voor Europa”

Een foto van haar vierjarige dochter verkleed als MegaToby. Dat was het enige lichtpunt voor Nicole de Moor (CD&V) deze week. De 38-jarige staatssecretaris voor Asiel en Migratie beleeft één van de woeligste periodes sinds ze vorige zomer het kabinet overnam. De ontruiming van een kraakpand vol asielzoekers verliep chaotisch, de opvangcrisis weegt en binnen haar eigen regering voelt ze oppositie. “Sommige partijen zitten in een tunnel en zijn blind voor de systeemfouten.”

  1. “Ze dragen ons hier op handen en da’s onze beloning”: vrolijke vrijwilligers Marleen (66) en Eric (73) zorgen dat voetbalclub blijft draaien
    PREMIUM
    4

    “Ze dragen ons hier op handen en da’s onze beloning”: vrolijke vrijwilli­gers Marleen (66) en Eric (73) zorgen dat voetbal­club blijft draaien

    Voetbalcubs zitten verlegen om vrijwilligers. Marleen (66) en Eric (73) Finaut – een koppel dat al veertig jaar bij tweedeprovincialer SK Snaaskerke zowat alles doet behalve tegen een bal trappen – zijn een uitstervend ras. Ze verzorgen het terrein, kuisen de kantine, wassen modderige truitjes, vullen hongerige magen, smeren dorstige kelen en spelen zelfs voor psycholoog. Ze doen het gratis, maar niet voor niets. “Dit geeft kleur aan ons leven.”
  2. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel