Net als Bruce Willis lijdt ook Daniel (62) aan frontotemporale dementie: “Ik heb mijn euthanasieaanvraag al ingediend”

Bruce - Die Hard - Willis lijdt aan frontotemporale dementie (FTD), een ziekte die bij de 67-jarige acteur vooral zijn taalvermogen aantast. Daniel De Baeck (62) uit Willebroek heeft een zeldzame vorm van diezelfde aandoening. Daardoor is hij sneller boos, ook tijdens dit interview wanneer echtgenote Lucrèce hem in de rede valt. “Ik heb mijn diagnose aanvaard”, zegt Daniel, “maar de ziekte wordt vaak te mooi voorgesteld.”

4 reacties

  • Carmen De Gussem

    1 jaar geleden
    Ik wens dit koppel toch nog veel gelukkige jaren samen en hopelijk gaat de ziekte niet te snel zodat ze nog een behoorlijke levenskwaliteit hebben; een pluspunt is dat Daniël leeft van dag tot dag. Dus veel sterkte samen en geniet van de kleine dingen die je nog hebt samen!
  • Bruno Albrecht

    1 jaar geleden
    Beste mevrouw Pas, Uit je reactie begrijp ik dat je nog niet ech geconfronteerd bent met een persoonlijk met FDT. Mijn zoon is in 2019 overleden aan FDT op 38 jarige leeftijd. Gelukkig werd bij hem de diagnose relatief snel gesteld (2017) nadat er gedragsveranderingen werden vastgesteld. Samenleven met iemand met FTD is niet zoals jij beschrijf :“eenmaal wat minder gemakkelijk gaan”
  • MYRTHE PASS

    1 jaar geleden
    Ik weet niet of je enkel de echtgenote moet prijzen om dit aan te kunnen. Ze hebben voor elkaar gekozen tot de dood hen scheidt. Haar partner heeft zelf niet voor die ziekte gekozen en zal het zelf ook vervelend vinden dat hij snel prikkelbaar wordt. Hij is enorm bewust van zijn aandoening. In het leven kan het nu éénmaal wat minder gemakkelijk gaan.
  • Stroobants Alexander

    1 jaar geleden
    Top voor echtgenote dat je dit aan kan.