Zuhal Demir en Sammy Mahdi
Volledig scherm
Zuhal Demir en Sammy Mahdi © Belga

Demir haalt uit naar Mahdi: “‘Sabotage Sammy’ duwt gans Vlaanderen naar de afgrond in stikstofdossier”

Het stikstofdossier zit muurvast. De discussie binnen de Vlaamse regering bereikte gisteren een kookpunt en gaat ook vandaag op sociale media gewoon verder. “Voor drie bomen met een speciale vleermuis gaan we toch geen sector wegduwen?”, vroeg CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich in een interview met Het Nieuwsblad af. Genoeg voor minister Demir (N-VA) om hem te verwijten dat hij “gans Vlaanderen naar de afgrond duwt met een vergunningstop”. Aan VTM Nieuws zei Demir dat CD&V zich niet aan de afspraken houdt.

65 reacties

  • Bo Uvier

    1 jaar geleden
    We zijn onze Autoindustrie al kwijt, de energiemarkt is in handen van de Franse staat. Ons land is een magazijnen industrie, hectaren met magazijnen met 5 man personeel... En de buurlanden verstikken onze snelwegen met hun Exporthandel.
  • Lucien Mertens

    1 jaar geleden
    Landbouw is noodzakelijk, het door een veel teveel meststoffen vergiftigen van water en grond is dat niet.
  • Quinn Dreesen

    1 jaar geleden
    Madhi laat het ene geknoei in de steek om in het andere dwars te liggen…opstappen nu. Vlaams belang in 2024 zal beter worden voor de hardwerkende Belg.
  • Willy De Vidts

    1 jaar geleden
    Demir wil persé de regeltjes van de EU opvolgen en verplichten: zoals in Nederland, meer dan de helft van de boerderijen sluiten. Niet te vroeg beslissen hoor want Oekraïne is nog geen EU-lid. NVA zou eigenlijk meer oppositie moeten voeren tegen de EU want deze machtsvorm is duidelijk tegen landsplitsingen, wat toch het basisstreven van NVA zou moeten zijn??
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Als enkele boerderijen, meestal met megastallen dicht bij natuurgebied, moeten verdwijnen zal de Belg géén voedseltekort hebben. De runder- en varkensteelt heeft nog weinig te maken met het idyllisch boerenleven. Dit zijn bedrijven met overproductie op vraag van de BoerenBond. Gericht op export, niét op de binnenlandse markt. Wie pleit voor minder vlees kan een stikstofakkoord enkel toejuichen. Het bestáát al, maar CD&V wil niét uitvoeren wat is beslist.