Lukaku draagt eerste doelpunt sinds augustus op aan overleden Christian Atsu: “Dit is heel moeilijk om te verwerken”

Het Inter Milaan van Romelu Lukaku nam het zaterdagavond in San Siro op tegen Udinese. De Rode Duivel mocht na een kwartier een penalty trappen, maar miste. Gelukkig voor hem en Inter kwam er een herneming omdat doelman Silvestri te snel van zijn doellijn stapte. Dit keer zette Lukaku de elfmeter wel om. De match eindigde op 3-1.

Jens Heylen

Voor Lukaku was het zijn eerste treffer sinds 13 augustus vorig jaar. Hij wees naar de lucht als eerbetoon aan zijn overleden ex-ploegmakker Christian Atsu. Die speelde kortstondig samen met Lukaku bij Everton en was één van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Na de wedstrijd postte Lukaku een foto van zichzelf en Atsu op Instagram. “Rust zacht broer. Dit is heel moeilijk om te verwerken. Het was geweldig om met je op te trekken. Je was nederig en hield van god. De manier waarop je werkte tijdens de training, de liefde die je had voor je familie en kinderen. Moge god alle kracht geven aan je kinderen en familie… Ik zal altijd van je houden.”

Udinese scoorde nog wel tegen, nadat een slechte pass van Big Rom tot de tegenaanval leidde. Na de pauze gingen de Milanezen nog wel met de zege lopen na doelpunten van Mkhitaryan en Lautaro Martinez, de vervanger van Lukaku na een dik uur spelen.

In de tussenstand is Inter opnieuw alleen tweede met 47 punten, op maar liefst 15 eenheden afstand van het autoritaire Napoli.

LEES OOK. Voetbalwereld rouwt om Christian Atsu: “Vrede zij met jou, jij prachtig persoon”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal